Gravidele vor fi investigate obligatoriu pentru depistarea HIV

203
Gravidele vor  fi investigate obligatoriu pentru depistarea HIV - gravideleobligatelatestare-1353602673.jpg
În seria investigațiilor obligatorii pentru femeile însărcinate va fi introdusă și testarea pentru depistarea virusului HIV. Ministerul Sănătății va emite un ordin prin care acest tip de investigație să fie obligatorie. 


Medicul Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infecțioase "Matei Balș", a declarat, într-o conferință de presă, că beneficiile acestei analize a gravidelor sunt imense, mai ales în cazul mamelor bolnave de HIV-SIDA.

În anul 2011, au fost înregistrate în România 16 cazuri de transmitere a bolii HIV de la mamă la copil, iar în primele nouă luni ale acestui an, au fost înregistrate 12 astfel de cazuri.

La Constanța, gravidele se pot testa la Centrul de Asistență și Testare Rapidă HIV, din cadrul Fundației Baylor Marea Neagră. Testul de determinare a HIV este un imunotest de testare a anticorpilor specifici, anticorpi care apar în organismul uman la infectarea pacientului. Rezultatul este disponibil după 15 minute de la recoltare. Specialiștii susțin că un rezultat negativ al testării nu exclude posibilitatea infectării, fapt pentru care aceasta trebuie repetată. Mai mult, în momentul testării, un specialist îi va explica gravidei ce înseamnă infectarea, care sunt riscurile la care se supun ea și viitorul nou-născut și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a intra cât mai devreme în programul național pentru tratarea acestei maladii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Drogurile provoacă îmbolnăvirea  cu HIV
Pagina a fost generata in 0.7085 secunde