Când este periculos Ibuprofenul

373
Când este periculos Ibuprofenul - candestepericulosibuprofen-1429025834.jpg

Articole de la același autor

Unul dintre cele mai folosite antiinflamatoare, Ibuprofenul, crește riscul de infarct sau de accident vascular cerebral în cazul persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare, dacă este administrat în doze foarte mari. Atenționarea a fost făcută, la începutul acestei săptămâni, de specialiștii Agenției Europene a Medicamentului. Potrivit specialiștilor, riscurile apar în cazul depășirii unei doze de 2.400 mg de substanță pe zi. 


Dr. Florian Stoian, medic primar medicină internă și specialist cardiolog, a precizat pentru "Cuget Liber" că Ibuprofenul, asemenea tuturor medicamentelor antiinflama-toare, are riscuri pentru bolnavii cardiaci, în special administrat în cantități mari. "Antiinflamatoarele în exces duc la creșterea tensiunii arteriale, ceea ce poate însemna accident vascular cerebral sau infarct. Acestea sunt consecințele excesului de antiinflamatoare în cazul pa-cienților cu boli cardio-vasculare. Excesul poate afecta și stomacul, prin apariția hemoragiei digestive superioare, adică a gastritei sau ulcerului, și rinichii, prin apariția insuficienței renale acute", a explicat medicul. 


De aceea, este indicat ca pacienții să nu exagereze cu administrarea de antiinflamatoare și să consulte și un medic în prealabil! 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Noiembrie 2014
Stire din Sănătate : Ce fruct banal reduce riscul de infarct
Pagina a fost generata in 0.6254 secunde