Spitalul Județean primește fonduri pentru tratarea cardiacilor

2336
Spitalul Județean primește fonduri  pentru tratarea cardiacilor - spitaluljudeteanconstanta-1413902033.jpg
17 unități sanitare, printre care și Spitalul Județean Constanța, vor beneficia de fonduri suplimentare pentru tratarea pacienților aflați în stare critică ce suferă din cauza accidentelor vasculare sau a infarctului miocardic.

Astfel, prin Sistemul Național Integrat al Marilor Urgențe, destinat pacientului critic, Ministerul Sănătății a alocat fonduri pentru achiziția de materiale sanitare și consumabile pentru intervenții angio-grafice, angioplastie, stenturi, baloane pentru angioplastie, sonde pentru ecografie intravasculară, dispozitive pentru puncție - biopsie miocardică.

"În prezent, costurile foarte ridicate ale îngrijirii pacienților sunt acoperite doar parțial de Casele de Asigurări de Sănătate. Acesta este motivul pentru care Ministerul Sănătății a pus la punct un pachet de cinci acțiuni prioritare, menite să acopere deficitul de finanțare și să asigure un tratament adecvat al pacientului de-a lungul întregului circuit: pre și intraspital. Printre acestea, se nu-mără și tratamentul și îngrijirea pacienților critici din secțiile de terapie intensivă și pentru tratamentul pacienților critici cu infarct miocardic acut", a declarat Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.291 secunde