Ce sfaturi primim de la dr. Cătălina Rudencu despre combinarea alimentelor

533
Ce sfaturi primim de la  dr. Cătălina Rudencu despre combinarea alimentelor - trebuiesainvatamsacombinamalimen-1413901956.jpg

Articole de la același autor

Sănătatea și frumusețea vin din interior, iar pentru a avea un aspect plăcut, trebuie să avem interiorul sănătos. De aceea, este foarte important ceea ce mâncăm, cum ne programăm orarul meselor și de ce trebuie să acordăm o importanță deosebită cantității de alimente oferite copiilor, ne explică dr. Cătălina Rudencu, medic specialist homeoterapie, gemoterapie și consiliere nutrițională.

"De mult timp nu mai punem accent pe o alimentație sănătoasă, preferând să mâncăm haotic și nu cele mai inspirate alimente. Mâncăm prea mult, prea chimizat, prea des și din punctul acesta de vedere trebuie să ne reorientăm asupra hranei și să gândim alimentele ca pe un necesar, ca pe un calup de enzime, lipide, glucide, nutrienții care ne sunt de folos.

Trebuie să învățăm să combinăm corect alimentele, să învățăm cum să le alegem atunci când mergem la cumpărături, să încercăm să ne aducem sănătatea din interior. Este destul de dificil să contorizăm în calorii mâncarea și nu indic pacienților să își cântărească mâncarea și să o transforme în calorii, ci să își ajusteze porțiile. Trebuie să fie atenți la semnalele pe care le dă corpul și în felul acesta vor înțelege cât au nevoie să mănânce la o masă.

De la masă trebuie să ne ridicăm înainte de a simți că ne-am săturat, că avem stomacul plin, că mai trebuie să dăm drumul curelei ca să putem respira corespunzător.

Trebuie să ne simțim confortabil atât în timpul mesei, cât și după aceea.

Cât privește copiii, e o idee greșită aceea că un copil grăsuț e și sănătos, pentru că un copil grăsuț va deveni un adult gras sau chiar obez. Copilașii cu astfel de probleme își măresc masa celulelor grase care nu va putea scădea prea mult atunci când vor deveni adulți.

Porțiile pentru copii trebuie să fie corespunzătoare vârstei, având în vedere dimensiunile mult mai reduse ale stomacului și capacitatea de digestie a alimentelor față de un adult", a precizat dr. Cătălina Rudencu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6011 secunde