Ce presupune un program de slăbire corect

493
2

Articole de la același autor

Internetul este plin de "cure - minune" care, la o supraveghere mai atentă a specialistului, se dovedesc  a fi adevărate "capcane" pentru organism. Cum putem ajunge la silueta mult dorită și cum putem evita, în acest context, dezechilibrele alimentare, ne explică specialistul în nutriție, dr. Cristina Cristache. 


Obiceiurile alimentare încep încă din copilărie, iar comportamentele alimentare dezechilibrate în această perioadă a vieții se reflectă puternic în viața adultă. Nutriționiștii spun că exemplul copiilor sunt părinții, singurii responsabili de educarea acestui comportament, care pot lua, la timp, decizii corecte. 


"Totul începe în copilărie. Sunt deja prea mulți copii și adolescenți care ajung în cabinetele medicale din cauza obezității sau a altor afecțiuni asociate alimentației haotice și lipsei de mișcare. Un com-portament alimentar corect se stabilește în timp și se susține permanent. Doar în acest fel se evită acele situații în care, de exemplu, o adolescentă care începe să pună câteva kilograme în plus va alege să țină cure de slăbire necertificate și extrem de periculoase", explică dr. Cristina Cristache, medic chirurg, competențe în nutriție și proctologie în cadrul On Clinic. 


Slăbire sau detoxifiere? 
Fie că optăm pentru un program de slăbire, fie că alegem o cură de detoxifiere, recomandarea specialistului este să nu ne îndreptăm către surse de informare ne-calificate. În schimb, un nutriționist sau chiar medicul de familie, care ne cunoaște istoricul medical, ne poate da sfaturi competente. "O astfel de decizie nu se poate lua acasă, în fața calculatorului. Este nevoie de o opinie avizată, de teste prealabile, de includerea pacientului într-un program în care să i se personalizeze dieta, să îi fie calculat indicele de masă corporală, să i se verifice starea de sănătate. Nu în ultimul rând, specialistul va crea programul de slăbire într-un mod realist, dar va ține cont și de așteptările pacientului. Pe de altă parte, acesta trebuie să înțeleagă că, fără un minim de efort, schimbările nu se vor face simțite prea repede. Toate aceste cure minune găsite pe internet, postate de cele mai multe ori de amatori, nu sunt altceva decât iluzii vândute unor copii naivi", a mai spus medicul. 


Obsesia kilogramelor 
Cât privește obsesia tinerelor pentru o siluetă de vedetă, medicul spune că este cea mai periculoasă capcană. De aceea, acesta trage un semnal de alarmă cu privire la pastilele de slăbit, la curele ținute pe ascuns, la înfometare. "De la dorința de a scăpa de câteva kilograme și până la obsesia de a avea un corp cât mai subțire, în cazul tinerelor, care au drept exemple tot felul de vedete sau personaje, nu e decât un pas. O linie foarte fină, o graniță care implică multe riscuri și pericole pentru sănătate. În definitiv, chiar dacă acestea aleg o cură de slăbire, trebuie să înțeleagă că poți să slăbești mâncând echilibrat, făcând mișcare, respectând orarul meselor. E perfect logic să reduci numărul caloriilor și chiar al porțiilor de mâncare, însă asta nu înseamnă să mănânci mult mai puțin decât ai nevoie", a completat medicul. 


Comentează știrea

bani
10 octombrie 2014
bani pe net

Locuri de munca in toata tara! Oferim din start contract legal si seriozitate maxima! Oferim si dovada platii! Primele castiguri au fost deja acordate! Tot mai multi oameni multumiti lucreaza cu noi! NU e MLM si NU e joc piramidal! Aveti sansa de a castiga 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Va trimitem detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email:[email protected]

Dorel de Constanța
13 decembrie 2014
Rețetă de slăbit

Așa este, internetul e plin de fel de fel de rețete de slăbit care mai de care mai bombastice. Fonfleuri. Am fost în situația asta dificilă cu Kg în plus. La 1,75m aveam 98 kg. Groznic. Transpiram tot timpul și oboseam la fiecare pas. Am fost amenințat și de colesterol + glicemie. Medicul de familie fără menajamente mi-a zis verde în față. 1) Soluția ideală ca să scapi de kg în plus, e să mănânci cu 50% mai puțin decât mănânci acum. 2) Renunță definitiv la slănină, dulciuri, alcool, sucuri și alimente prăjite (excepție grătar). 3) Între mesele principale completează cu fructe. 4) În limita posibilităților trebuie să faci mișcare. 5) Dacă nu ai voință, nu încerca această rețetă. După 6 luni am ajuns la 76 kg fără să am probleme cu stomacul. Colesterolul și glicemia au revenit cât de cât la normal. Mă simt bine, nu mai transpir și nu mai obosesc pentru orice mișcare. Acum am voie să beau o bere din când în când sau să mănânc o prăjitură. În schimb alimentele prăjite trebuie să dispară pentru tot restul vietii. Așa este, dacă ai voință totul pare simplu de realizat.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Iulie 2014
Stire din Sănătate : Cauze de infertilitate la bărbați
Pagina a fost generata in 0.358 secunde