Cum pot fi sprijinite constănțencele infectate cu HIV

108
Cum pot fi sprijinite constănțencele infectate cu HIV - sprijinpentruconstantencele-1412873409.jpg

Articole de la același autor

"Există modalități noi de a ajuta pacienții să își respecte schemele de tratament antiretroviral?" sau "Cum pot fi sprijinite tinerele cu HIV pentru a adopta comportamente sănătoase precum folosirea prezervativului, vaccinarea sau consumul moderat de alcool?" sunt principalele întrebări la care au răspuns specialiștii Fundației Baylor Marea Neagră. 


Experiența Fundației Baylor Marea Neagră a fost împărtășită la cea de a 28-a ediție a Conferinței Europene de Psihologia Sănătății, care s-a des-fășurat la Innsbruck, în Austria, de către directorul executiv, psiholog Ana Maria Schweitzer, în cadrul unei prezentări despre caracteris-ticile psihologice ale femeilor tinere din Constanța care trăiesc cu HIV. 


Cercetarea a permis echipei Baylor să învețe despre cele mai importante bariere care le împiedică pe tinerele seropozitive în luarea corectă a tratamentului zilnic, pentru o perioadă considerată în prezent nedeterminată. "Se spune că, dacă pacienții și-ar lua în cel puțin 80% dintre situații tratamentul exact în modalitatea indicată de medic, acest lucru ar duce la salvarea mai multor vieți omenești chiar decât descoperirea unui nou tratament. În cadrul studiului des-fășurat de Baylor, ne-am întrebat dacă femeile seropozitive care au în îngrijire copii de vârstă mică au mai multe dificultăți în a-și lua tratamentul decât cele care nu sunt mame.


Evaluarea ne-a arătat faptul că, deși copiii nu reprezintă un obstacol suplimentar pentru femei în a-și lua corect tratamentul, totuși mamele au o stare de sănătate mai precară decât celelalte femei. Cunoașterea acestui risc crescut de progresie a bolii ne ajută astfel să prioritizăm intervențiile psihologice la Baylor, lucrând țintit și potrivit nevoilor reale ale pacientelor noastre", a spus Ana-Maria Schweitzer.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4332 secunde