Când este necesară colonoscopia

497
Când este necesară colonoscopia - candestenecesaradreugendumitru-1413901867.jpg

Articole de la același autor

În timp ce endoscopia este folosită ca mijloc de diagnosticare a problemelor de stomac, colonoscopia se efectuează în general pentru investigarea unor simptome precum sângerarea la nivelul tractului intestinal, durerea ab-dominală, modificarea tranzitului intestinal (constipație, diaree persistentă).

"Colonoscopia este necesară a fi efectuată la persoanele cu vârsta peste 50 de ani, care suferă de constipație, sau pentru orice persoană, indiferent de vârstă, care are un istoric de polipi colonici sau cancer colorectal în familie sau care, sub influența unor factori externi, suferă de tulburări ale tranzitului intestinal. Prin intermediul colonoscopiei, se pot rezeca polipi colonici care pot evolua către cancer sau se pot preleva biopsii din tumorile descoperite în timpul investigației", a precizat dr. Eugen Dumitru, medic primar gastroenterolog în cadrul clinicii Gastromond din Constanța.

Colonoscopia este, în general, o manevră sigură și bine tolerată, având o rată a complicațiilor cu-prinsă între 0,3% și 2,3%. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5452 secunde