Când trebuie să vă verificați alunițele

190
Când trebuie să vă verificați alunițele - alunite-1474908083.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă sezonul plajelor s-a încheiat, nu neglijați să vă verificați alunițele. Potrivit specia-liștilor, nu orice leziune de pe piele este periculoasă, dar persoanele care adoră plaja trebuie să citească periodic pielea și să semnaleze dermatologului orice problemă.


"După sezonul estival, se poate observa modificarea aspectului unei alunițe, adică creșterea în suprafață sau în volum, schimbarea culorii sau o ulcerație persistentă la nivelul buzei inferioare, care este un semn de alarmă pentru carcinomul spinocelular. Sau apar pete rozii aspre acoperite cu cojițe aderente care se refac mai ales pe scalp, marginea urechilor. Acestea sunt semnele de alarmă", explică medicul dermatolog Mihaela Leventer.


În România, carcinomul nu este atât de cunoscut precum melanomul, însă, spre deosebire de acesta, carcinomul are șanse mai mari de vindecare dacă este depistat și tratat la timp.


"Terapia corectă a carcinomului cutanat este chirurgicală. Pentru tumorile corporale, excizia cu o margine de siguranță de 5 mm este o soluție la îndemână în orice serviciu de specialitate. Pentru tumorile care se dezvoltă la nivelul feței, scalpului, unde nu se poate tăia după indicații statistice, se recomandă micro-chirurgia Mohs, cea care permite verificarea integrală a tumorii în timpul operației. În felul acesta, se eco-nomisește pielea sănătoasă, se îndepărtează integral tumora și se poate garanta vindecarea fără recidivă. În situația tumorilor avansate, care nu pot fi eradicate chirurgical ,sunt și alte tratamente ca radioterapia, chimioterapia. Tratamentul este efectuat în anestezie locală, nu necesită internare, deci este ușor de efec-tuat și de suportat", recomandă specialistul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1606 secunde