Candida auris se manifestă prin febră și frisoane care nu dispar uşor

164
Candida auris se manifestă prin febră și frisoane care nu dispar uşor - candida2-1628080811.jpg

Articole de la același autor

În cazul în care ați fost diagnosticat cu candida auris, trebuie să știți că aceasta este un tip de ciupercă care poate provoca boli grave. Problema este că unele tulpini de candida auris au dezvoltat rezistență la tratamente multiple, făcându-le o amenințare semnificativă pentru sănătate. Potrivit dr. Daria Prodan, simptomele unei infecții cu candida auris nu sunt întotdeauna ușor de identificat, iar un test de laborator este singurul mod garantat de a diagnostica problema.

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) au constatat faptul că persoanele care au deja probleme medicale sau care necesită vizite frecvente sau prelungite la spitale sau alte facilități de îngrijire sunt cel mai susceptibile de a contracta candida auris. Totodată, cei care au un sistem imunitar slăbit, fie din cauza unei afecțiuni de bază, fie a tratamentelor medicale, sunt, de asemenea, mai susceptibili de a contracta boala. Persoanele care urmează proceduri sau tratamente pot prezenta, de asemenea, un risc mai mare. Printre factorii de risc sunt: antibioticele, tuburile respiratorii, cateterele din vezică sau din venă etc.

În general, oamenii sănătoși nu au infecții cu candida auris. Simptomele frecvente includ febră și frisoane, care nu dispar, chiar și după ce o persoană a luat antibiotice pentru o infecție bacteriană suspectată. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9614 secunde