Dezinfectantul pentru mâini expiră? Ce spun specialiștii

176
Dezinfectantul pentru mâini expiră? Ce spun specialiștii - dezinfectant22-1628080865.jpg
În ultimul an, dezinfectantul pentru mâini a fost esențial în trusa personală de îngrijire, pentru a ține la distanță noul coronavirus, iar lucrurile nu se vor schimba prea curând. Medicii recomandă, în continuare, folosirea dezinfectanților chiar și de către persoanele vaccinate, pentru a încetini răspândirea coronavirusului. Înainte de toate, însă, nu uitați de un aspect important: data expirării.

Expiră dezinfectantul de mâini? Specialiștii spun că da. Concentrația dintre cei doi ingredienți activi, alcool și peroxid de hidrogen scade cu timpul. Apoi, concentrația de alcool scade în urma evaporării, iar concentrația de peroxid de hidrogen scade în urma conversiei în apă. Vestea bună este că dacă folosiți dezinfectant de mâini cu regularitate, cel mai probabil veți termina tubul chiar înainte ca acesta să expire. Mai mult, dacă nu este desfăcut și este depozitat într-un loc uscat și rece poate rezista până la 12-18 luni, scrie csid. ro.

Pe lângă verificarea datei în care produsul expiră, nu este ușor de observat dacă dezinfectatul de mâini a expirat sau nu. Alcoolul folosit pentru aceste produse trece printr-un proces cunoscut sub numele de denaturare, proces care face produsul să nu fie potrivit pentru ingerare. De asemenea, nu se recomandă să mirosiți dezinfectantul de mâini, dar specialiștii sugerează ca acesta să fie aplicat pe o suprafață, iar dacă mirosul de alcool este la fel de intens, acesta este încă valabil. Un alt indicator cu privire la conținutul de alcool ține de vâscozitatea produsului. Dacă se usucă greu atunci când îl folosiți, poate că este momentul să-l înlocuiți cu altul nou. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.034 secunde