Apel la populaţie să se vaccineze împotriva COVID. „Nicio altă măsură nu ne ajută!”

695
Apel la populaţie să se vaccineze împotriva COVID. „Nicio altă măsură nu ne ajută!” - fondapellavaccinare1-1617642205.jpg

Articole de la același autor

Judeţul Constanţa se apropie de două praguri triste de când pandemia cu coronavirus a lovit lumea. În câteva zile, vom ajunge la 40.000 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 şi, din păcate, la 1.000 de pacienţi decedaţi de la începutul crizei sanitare. În tot acest timp, pe lângă situaţia îngrijorătoare din spitale, mii de afaceri sunt afectate şi mii de familii suferă din cauza problemelor financiare.



Premierul Florin Cîţu dă speranţe că ridicarea restricţiilor va începe la începutul lunii iunie, dar face apel la populaţie să se vaccineze, astfel încât să se oprească răspândirea virusului. Acesta consideră că revenirea la normalitate depinde de cum merge campania de vaccinare. „Este o condiţie necesară pentru a putea merge mai departe. Nicio altă măsură nu ne ajută. Singura măsură este campania de vaccinare”, a declarat primul ministru, în cursul zilei de luni, 5 aprilie.

Flori Cîţu a precizat că va fi constituit un comitet interministerial pentru stabilirea măsurilor care ar putea fi luate începând cu 1 iunie. „Campania de vaccinare trebuie să continue, la finalul lunii mai vom avea poate cinci milioane de persoane vaccinate şi, în scenariul optimist, chiar şase milioane de români vaccinaţi. Este nevoie, şi am spus-o şi la întâlnirea cu cultele, de o implicare a bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural. Vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de români la finalul lunii iulie. Dar toată lumea trebuie să meargă să se vaccineze. Vaccinarea este singura soluţie!”, a subliniat premierul.

Acesta a mai precizat că în ţara noastră nu se va aplica certificatul verde. „Românii vor merge în vacanţă fără! De aceea avem acest comitet interministerial pentru că sunt reguli pe care le vom respecta, dar fără certificatul verde”, a mai spus Florin Cîţu.

Potrivit preşedintelui Comitetului Naţional de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, săptămâna viitoare, vor fi operaţionalizate alte 144 de cabinete noi unde vor fi alocate vaccinuri Pfizer. Cel puţin trei dintre acestea vor fi în judeţul Constanţa. De asemenea, activitatea de vaccinare cu centre mobile va fi demarată în ultima parte a lunii aprilie şi foarte probabil va fi folosit vaccin de la Johnson & Johnson, care se administrează într-o singură doză.

Spitale pline, la Constanţa

Între timp, în spitale se duce o luptă crâncenă pentru supravieţuire. În judeţul Constanţa, mai sunt doar două paturi libere în secţiile de Terapie Intensivă, unul la Spitalul Judeţean Constanţa şi unul la Spitalul Municipal Medgidia. Peste 500 de persoane sunt internate în unităţile medicale care tratează pacienţi cu COVID-19. Alte 2.394 de persoane sunt izolate la domiciliu, confirmate cu noul coronavirus şi sub supravegherea medicului de familie. De asemenea, 1.674 de constănţeni sunt în carantină la domiciliu, cea mai mare parte dintre aceştia fiind considerați contacţi direcţi ai celor confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4578 secunde