Care este cauza grețurilor la femei în timpul sarcinii

377
Care este cauza grețurilor la femei în timpul sarcinii - greturi-1703162090.jpg

Articole de la același autor

O nouă analiză a specialiștilor scoate la iveală faptul că greața și vărsăturile pe care multe femei le au în timpul sarcinii pot fi cauzate de un hormon produs de făt. Este descoperirea majoră a cercetătorilor care ar putea deschide calea spre un tratament eficient.

Acest hormon produs de făt care declanșează stările de rău mamei reprezintă, de fapt, o proteină cunoscută sub numele de GDF15. Până la șapte din zece sarcini sunt afectate de greață și vărsături, iar la unele femei aceste simptome pot fi grave. Este vorba de hiperemesis gravidarum și este cea mai frecventă cauză de internare în spital la femei în primele trei luni de sarcină.

Cercetătorii au studiat datele de la femei care au participat la mai multe studii. În urma studiului, aceștia au constatat că gradul de greață și vărsături pe care o femeie îl experimentează în timpul sarcinii este direct legat atât de cantitatea de GDF15 produsă de partea fetală a placentei și trimisă în sângele ei, cât și de sensibilitatea ei la efectul hormonului. În special, echipa a descoperit că unele femei au un risc genetic mult mai mare de hiperemesis gravidarum, asociat cu niveluri mai scăzute ale hormonului în sânge și țesuturi în afara sarcinii.

De asemenea, femeile cu o boală de sânge moștenită, beta talasemie, care le permite să aibă în mod natural niveluri foarte ridicate de GDF15 înainte de sarcină, nu suferă de greață sau vărsături decât puțin sau deloc.

„Copilul care crește în uter produce un hormon la niveluri cu care mama nu este obișnuită. Cu cât este mai sensibilă la acest hormon, cu atât va fi mai bolnavă. Știind acest lucru ne dă un indiciu despre cum am putea preveni acest lucru”, explică autorii analizei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3338 secunde