Care sunt consecințele tuberculozei la copii

202
Care sunt consecințele tuberculozei la copii - caresunt-1435843588.jpg

Articole de la același autor

Boala este determinată de bacilul tuberculozei și se transmite pe cale aeriană. Microbul se răspândește prin picăturile de spută care sunt eliminate de bolnavii cu TBC, atunci când tușesc, strănută sau vorbesc.

De cele mai multe ori, odată ajuns în plămânul unui copil, microbul rămâne dormant (nu se multiplică și nu determină boala), dar produce apariția răspunsului imun (acea capacitate a organismului prin care celulele recunosc și distrug microbul), răspuns care este măsurat prin testul cutanat la tuberculina (IDR la PPD) sau testul Quantiferon măsurat în sânge.

"Dacă aceste teste sunt pozitive, iar restul investigațiilor radiologice și bacteriologice sunt normale, înseamnă că persoana este diagnosticată cu infecție tuberculoasă latentă, nu că este bolnavă. Ei nu sunt contagioși și nu necesită tratament.

Este bine ca pacienții să se prezinte la controale dacă tușesc, sunt obosiți, fără poftă de mâncare, au sub-febră, transpirații noaptea sau expectorează cu sânge. Odată ce diagnosticul este pus, se instituie tratament specific antituberculos. Vindecarea se produce în aproape toate cazurile dacă sunt respectate strict indicațiile medicale", a explicat dr. Elena Danteș, medic primar pneumolog, Clinica Embrio. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3537 secunde