Care sunt semnele cancerului la sân

388
Care sunt semnele cancerului la sân - semnecancerlasan-1367172827.jpg
Cancerul mamar este o afecțiune din ce în ce mai des întâlnită în rândul populației feminine, fapt pentru care depistarea precoce poate salva viețile pacientelor. 

Iată care sunt principale semne ale bolii: modificări de culoare, precum roșeața sunt în general semne ale unei infecții, mai ales dacă zona respectivă se și umflă și este dureroasă la palpare l modificări ale conturului sânilor, spre exemplu, o aplatizare sau o proeminență l modificări la nivelul mamelonului - retracția mamelonară, înroșirea sânului sau scurgerile mamelonare care pătează sutienul sunt printre simptomele care pot indica o formă de cancer. 

Dacă un sân devine evident asimetric față de celălalt, femeia trebuie să se prezinte la medic pentru investigații de specialitate. Un sân poate crește în dimensiuni în multe patologii, prin dezvoltarea unui țesut anormal în glanda mamară, adică poate să apară un chist, o inflamație sau noduli. 

Cancerul mamar se poate depista prin două analize care sunt recomandate în funcție de vârsta femeii: ecografia, care se recomandă pentru femeile tinere, sub 40 de ani, o formă neiradiantă care poate depista chisturile mamare și axilare, nodulii sau infecțiile, și mamografia, care se recomandă femeilor de peste 50 de ani și care reprezintă singura modalitate de screening pentru cancerul de sân la vârste mai înaintate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2911 secunde