Cardiacii, cei mai afectați de încălzirea bruscă a vremii

370
1
Cardiacii, cei mai afectați de încălzirea bruscă a vremii - cardiaciiafectatideincalzire-1367172782.jpg

Articole de la același autor

Încălzirea bruscă a vremii poate trimite cardiacii la spital, mai ales că, după o perioadă cu vreme rece, căldura se face resimțită din ce în ce mai puternic prin scăderea imunității. Acest lucru poate aduce după sine răceli, stări de oboseală și variații ale tensiunii arteriale. Ce este de făcut? Medicii recomandă o alimentație slabă în grăsimi, multă apă și o expunere minimă la căldura puternică. 

Încălzirea bruscă nu reprezintă un motiv de bucurie pentru toată lumea. Cardiacii, de exemplu, sunt cei al căror organism se adaptează cel mai greu acestor oscilații între frig și căldură, lucru care se resimte adesea din "cifrele" tensiunii arteriale.

"O grijă deosebită la oscilațiile de temperatură trebuie să o aibă cardiacii, pentru că tensiunea devine la rândul său oscilantă, apar tulburările circulatorii și rezistența organismului scade, uneori ajungându-se chiar la infarct miocardic sau accident vascular. Acesta este motivul pentru care persoanele sensibile la vreme se simt obosite, somnolente, acuză dureri de cap, palpitații sau senzație de picioare grele. Ce-i de făcut? Dacă simptomele se mențin și tensiunea nu se reglează, să faceți o vizită medicului curant. Trebuie evitate alcoolul, cafeaua, băuturile cu cofeină (inclusiv ceaiul verde și negru), efortul fizic susținut care să suprasolicite și mai mult organismul, și pe cât posibil se reduce expunerea prelungită la soare. Regimul alimentar este de asemenea foarte important și constă în reducerea alimentelor grase, a prăjelilor, a consumului de sare", explică dr. Mirela Stângaciu, medic de familie.

Prin expunerea la soare, crește și riscul de cardiopatie ischemică și insuficiență cardiacă, deoarece cantitatea de oxigen este în limite reduse în momentul expunerii la temperaturi mari. De aceea, inima trebuie să depună mult mai mult efort pentru a pompa sângele.

Un alt factor negativ pentru inimă este și deshidratarea. Inima, pentru a compensa pierderile de apă, trebuie să pompeze mai mult sânge, fapt pentru care bolnavii trebuie să consume mai multe lichide decât de obicei.

Întregul organism se resimte

Nu doar cardiacii resimt schimbarea bruscă a temperaturilor, ci și persoanele care au probleme cu rinichii. Medicul susține că deshidratarea poate să intervină foarte ușor dacă nu este acoperit necesarul de lichide.

O altă problemă o reprezintă bolile de piele, cum ar fi psoriazisul sau vitiligo, pentru care sunt recomandate cremele sau loțiunile cu protecție solară crescută pentru a evita depigmentarea și accentuarea afecțiunii.

Căldura poate provoca, totodată, persoanelor sensibile, migrene, amețeli, insomnii, nervozitate, lipsa poftei de mâncare sau, mai grav, diaree, colici renale, crize diabetice sau căderi de calciu.

Potasiul, un bun aliat

Potasiul este un mineral care se regăsește în cantități considerabile în fructe și legume.

"În această perioadă, se recomandă refacerea rezervei de potasiu, care este recomandat tocmai pentru că menține funcționarea normală a inimii, mai exact a ritmului cardiac. Pentru a aduce un aport adecvat care să susțină organismul, se pot consuma cereale, banane, pepene galben, alune, nuci, semințe sau lapte și produse lactate", completează medicul.

Comentează știrea

marius
29 aprilie 2013
prelevare

Buna ziua, stie cineva care este procedura de inscriere pentru a dona organele vitale in caz de deces? Va multumesc!

Articole pe aceeași temă

Joi, 13 Decembrie 2012
Stire din Diverse : Jean Paler a suferit un infarct
Miercuri, 28 Noiembrie 2012
Stire din Monden : Cătălin Botezatu a suferit un INFARCT!
Pagina a fost generata in 0.3897 secunde