Ziua Mondială a Sănătății, dedicată bolilor cardio-vasculare

262
Ziua Mondială a Sănătății, dedicată bolilor cardio-vasculare - ziuamondialaasanatatii-1365337625.jpg
"Verifică-ți tensiunea arterială - Elimină riscul de infarct miocardic și accident cerebral" a fost mesajul prin care a fost marcată Ziua Mondială a Sănătății de către reprezentanții din sănătate, pe 7 aprilie. 

HTA sau hipertensiunea arterială este o boală cronică ce se manifestă prin înregistrarea de valori crescute ale tensiunii arteriale, peste limitele normale. HTA nu are simptome specifice, de aceea se mai numește «ucigașul tăcut», fiind un factor de risc major pentru creier, accidente vasculare sau atacuri ischemice tranzitorii, pentru inimă, angina, infarctul de miocard, insuficiența cardiacă sau alte boli cardiace, renale, dar și pentru diabetul zaharat. 

Specialiștii susțin că există beneficii sociale și economice semnificative atunci când depistarea hipertensiunii se face precoce, se utilizează medicația adecvată și se monitorizează ulterior de către medicul curant. 

Hipertensiunea arterială poate fi prevenită printr-un control al factorilor de risc, cum ar fi dieta nesănătoasă, consumul de alcool și tutun și lipsa de activitate fizică. Dacă nu se iau măsuri la momentul potrivit pentru a reduce expunerea la acești factori, incidența bolilor cardiovasculare, inclusiv hipertensiunea, poate crește. 

Din 1950, Ziua Mondială a Sănătății este celebrată, în fiecare an, pe 7 aprilie, cu o temă care evidențiază un domeniu prioritar pentru OMS. Ziua Mondială a Sănătății este o oportunitate pentru întreaga lume de a se concentra asupra unei probleme majore de sănătate publică la nivel global. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 13 Decembrie 2012
Stire din Diverse : Jean Paler a suferit un infarct
Miercuri, 28 Noiembrie 2012
Stire din Monden : Cătălin Botezatu a suferit un INFARCT!
Pagina a fost generata in 0.8691 secunde