Ce riscă persoanele obeze
Obezitatea nu este o afecțiune inofensivă! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recunoaște obezitatea ca fiind o boală cronică, complexă. Simptomele și complicațiile ei se dezvoltă într-o manieră progresivă. Principalele complicații pe care le pot suferi persoanele care au pierdut controlul asupra greutății sunt diabetul zaharat de tip 2, hipertensiunea arterială, boli hepatice și biliare, afecțiuni osteo - articulare și chiar cancer.
Iată ce sfaturi practice oferă specialiștii celor care se luptă cu kilogramele în plus:
l Nu săriți peste micul-dejun! Mâncarea sănătoasă matinal asigură necesarul energetic pentru munca din prima parte a zilei și evită consumul ulterior de produse de patiserie sau fast-food;
l Beți multă apă, ceai sau sucuri naturale. Băuturile necarbogazoase asigură buna funcționare a rinichilor și "amăgesc foamea";
l Consumați carne slabă de pasăre sau pește. Mușchiul sau pulpa de porc și de vită conțin multă grăsime ascunsă, chiar dacă par slabe;
l Consumați multe legume și fructe! Nu vă sfiiți să vă alimentați organismul cu principalele surse de vitamine, cu conținut scăzut de calorii;
l Feriți-vă de produse de patiserie și dulciuri în exces! Deși sunt atractive și gustoase, aceste produse sunt adevărate "bombe" calorice. Feriți-vă să le consumați în week-end, când ieșiți în oraș sau în timpul serviciului, în lipsă de altceva;
l Evitați să mâncați după ora 18,00! Încercați ca ultima masă a zilei să fie cu cel puțin două ore înainte de culcare! În timpul somnului nu consumăm prea multe calorii;
l Nu vă ridicați de la masă cu stomacul plin! Dacă v-ați săturat la una din mesele zilei, înseamnă că deja ați mâncat prea mult! Mâncați 4-5 mese pe zi, cu cantitate mică de alimente, pentru a reduce treptat dimensiunile stomacului și a nu lăsa să se depună surplusuri de calorii.
(sursa: ghidulpacientului.ro)
Iată ce sfaturi practice oferă specialiștii celor care se luptă cu kilogramele în plus:
l Nu săriți peste micul-dejun! Mâncarea sănătoasă matinal asigură necesarul energetic pentru munca din prima parte a zilei și evită consumul ulterior de produse de patiserie sau fast-food;
l Beți multă apă, ceai sau sucuri naturale. Băuturile necarbogazoase asigură buna funcționare a rinichilor și "amăgesc foamea";
l Consumați carne slabă de pasăre sau pește. Mușchiul sau pulpa de porc și de vită conțin multă grăsime ascunsă, chiar dacă par slabe;
l Consumați multe legume și fructe! Nu vă sfiiți să vă alimentați organismul cu principalele surse de vitamine, cu conținut scăzut de calorii;
l Feriți-vă de produse de patiserie și dulciuri în exces! Deși sunt atractive și gustoase, aceste produse sunt adevărate "bombe" calorice. Feriți-vă să le consumați în week-end, când ieșiți în oraș sau în timpul serviciului, în lipsă de altceva;
l Evitați să mâncați după ora 18,00! Încercați ca ultima masă a zilei să fie cu cel puțin două ore înainte de culcare! În timpul somnului nu consumăm prea multe calorii;
l Nu vă ridicați de la masă cu stomacul plin! Dacă v-ați săturat la una din mesele zilei, înseamnă că deja ați mâncat prea mult! Mâncați 4-5 mese pe zi, cu cantitate mică de alimente, pentru a reduce treptat dimensiunile stomacului și a nu lăsa să se depună surplusuri de calorii.
(sursa: ghidulpacientului.ro)
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Luni, 04 Februarie 2013
Miercuri, 30 Ianuarie 2013
Luni, 28 Ianuarie 2013
Miercuri, 09 Ianuarie 2013
Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
Miercuri, 07 Noiembrie 2012