Familia, prima linie de "apărare" împotriva obezității

211
Părinții reprezintă prima linie de "apărare" a copilului împotriva obiceiurilor nesănătoase, respectiv a celor alimentare, care scăpate de sub control, pot produce dezechilibre grave sau chiar obezitate. Triunghiul terapeutic împotriva acestei afecțiuni se află la îndemâna fiecărui părinte:

- Oferă-i un exemplu alimentar pozitiv, gătind alimente sănătoase, respectând orele de masă; 

- Poți introduce alimente pe care nu le agreează în alimentația copiilor, într-o formă atractivă: mâncare colorată, forme trăsnite etc. 

- Stabilește o zi pe săptămână pentru activități sportive în familie. Aleargă prin parc, joacă volei, fotbal sau baschet împreună cu cel mic, mergi cu el la înot! 

- Oferă-i copilului un climat familial cald și armonios. Dacă situația te depășește, este momentul să apelezi la sfaturile și recomandările unui specialist. 

"Atunci când eforturile familiei nu dau rezultate, este bine să apelezi la ajutorul unui medic pediatru, care vă va ajuta să adoptați regimul (atât cel alimentar, cât și programul de activitate fizică și suportul psihologic) la programul copilului și al întregii familii. Există situații când substratul obezității este, totuși, o boală endocrină sau genetică ce necesită evaluarea copilului din punct de vedere clinic și biologic. Se recomandă să te adresezi medicului pentru mai multe informații despre analizele necesare și inițierea unui tratament asociat regimului alimentar și de activitate fizică", explică dr. Cristina Mihai, medic primar diabet-nutriție pediatrică, din cadrul Clinicii Medicover Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 28 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Prea mult somn provoacă obezitate
Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Obezitatea - pandemia secolului XXI
Sâmbătă, 06 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Obezitatea, o pandemie amenințătoare
Pagina a fost generata in 0.2844 secunde