Carnea roșie contribuie la creșterea acidului uric

223
Carnea roșie contribuie la creșterea acidului uric - carnearosie1-1641137345.jpg
Specialiștii spun că pentru a controla acidul uric din organism, este necesar să urmaţi, neapărat, o dietă specială şi să evitaţi alimentele responsabile de creşterea acestuia. De ce? Pentru că, în momentul în care acidul uric creşte în sânge, provoacă apariţia artritei sau gutei. Din păcate, acumulându-se în lichidul prezent în articulaţii, provoacă inflamaţie şi durere, afectând în principal degetele de la picioare şi gleznele. Există alimente care cresc acidul uric? Da. Medicii susțin că unele alimente conţin cantităţi mari de purine care cresc nivelul de acid uric din sânge. Prin urmare, efectuarea analizelor de sânge şi adoptarea unei alimentaţii echilibrate previne această problemă. Așadar, în meniul dumneavoastră nu trebuie să lipsească fructele de mare, care sunt niște alimente bogate în purine, aşa că ar trebui să fie incluse mai rar în dietă, asta dacă aveţi acidul uric ridicat. În acest grup se încadrează: crabii, creveţii, stridiile şi scoicile. În plus, alimentele afumate cresc şi mai mult acidul uric în sânge, la fel ca și carnea roşie. Aceasta este unul dintre alimentele care contribuie cel mai mult la creşterea acidului uric, aşa cum sugerează studiul din paragraful anterior. Așa că, dacă aveţi niveluri ridicate, ar trebui să o evitaţi complet. La fel se întâmplă și cu carnea de porc şi vită, și ele având un procent mare de purine, dar și cu unele legume, care ar trebui consumate cu moderaţie. Printre acestea se numără sparanghelul, ciupercile, conopida, spanacul, ridichile şi prazul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3899 secunde