Cartofii dulci, ideali pentru dieta persoanelor ce suferă de diabet

144
Cartofii dulci, ideali pentru dieta persoanelor ce suferă de diabet - cartofiidulci-1574411859.jpg

Articole de la același autor

Fie că alegi să folosești cartofii dulci într-un preparat super fancy de sărbători sau pur și simplu ca gustare după un antrenament, ține cont de faptul că te bucuri de cea mai sănătoasă legumă. Cartofii dulci sunt bogați în minerale, fibre, vitamine și fitonutrienți, ideali atât pentru minte, cât și pentru corp. În plus, sunt super simplu de gătit și pot fi integrați în numeroase preparate! 


Există un motiv bine întemeiat pentru care cartoful dulce se regăsește în numeroase salate. În urma consumului de cartofi dulci, beneficiezi de:


- o vedere sănătoasă; vitamina A ajută la menținerea vederii. 
- imunitate crescută; vitamina A vine în ajutorul anumitor funcții ale corpului precum comunicarea celulară, creșterea și diferențierea. 
- o minte ascuțită; vitamina B6 este o coenzimă esențială în dezvoltarea cognitivă. 
- o inimă mai puternică; atât potasiul, cât și magneziul sunt implicate în susținerea presiunii arteriale. 
- scade colesterolul LDL; fibrele ajută la reducerea riscului colesterolului "rău", dar și a riscului apariției bolilor de inimă, obezității și diabetului de tip 2. 


În timp ce cartofii dulci au o cantitate semnificativă de vitamina A și fibre, cartofii albi câștigă teren atunci când vorbim de conținut de potasiu și vitamina C. Ambele variante sunt dense în nutrienți. 
Cartofii dulci conțin zahăr natural și nu zahăr adăugat și nicidecum în cantități mari. Mai mult, cercetările arată că pot fi un excelent înlocuitor în dieta pentru diabetici. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9953 secunde