Copiii îmbrăcați mai subțire devin mai rezistenți la frig și răceli?

156
Copiii îmbrăcați mai subțire devin mai rezistenți la frig și răceli? - copiiiimbracati-1574411888.jpg

Articole de la același autor

Multă lume crede că, odată cu venirea frigului, există un risc mai mare de răceală sau gripă din simplul motiv al scăderii temperaturii. Adevărul este că aceste boli predomină în sezonul rece, pentru că limităm pe cât posibil ieșirile afară și stăm înăuntru, în medii aglomerate de la școală sau locul de muncă. În aceste medii va exista cel puțin o persoană răcită, care va transmite virusul și acelora cu care intră în contact sau celor care ating aceleași suprafețe, informează romedic.ro. 
Deși nu există studii care să analizeze dacă hainele ceva mai subțiri întăresc imunitatea celor mici, cercetările limitate care există spun că expunerea la frig ar putea stimula reacția sistemului imunitar. 
Ce poți face pentru a stimula în mod natural răspunsul sistemului imunitar?
Cea mai bună modalitate de a apăra copiii de răceală sau gripă este să aibă un stil de viață sănătos. Fiecare componentă a organismului, inclusiv imunitatea, funcționează mai bine dacă adoptați strategii benefice precum: 
- o dietă sănătoasă și echilibrată bogată în fructe și legume; 
- activitate fizică regulată; 
- o greutate normală pentru vârstă și înălțime; 
- un somn odihnitor; 
- spălarea pe mâini după toaletă, înainte de masă și după ce se vine de afară. 
În fine, o altă modalitate de a fi mai rezistenți în fața frigului și a răcelii este să evitați contactul cu persoane bolnave și să vă spălați pe mâini după fiecare expunere într-un mediu aglomerat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6982 secunde