Cât costă o naștere, la Constanța, la spital privat vs. Spitalul Județean

21659
10

Articole de la același autor

La Constanța, viitoarele mămici au, pe lângă varianta de a naște la Spitalul Județean, alte două spitale private, fiecare cu oferte și pachete de servicii medicale, unele cu plata în rate. Costurile diferă, însă, iar acestea ajung să aleagă în funcție de efortul financiar pe care îl pot face în momentul nașterii. 


Alegerea maternității unde urmează să nască o gravidă depinde, în primul rând, de costuri. În acest sens, la Constanța, femeile însărcinate pot alege între spitalul de stat și spitalele private de obstetrică - ginecologie. Deși serviciile de la stat sunt gratuite pentru toate gravidele, nu sunt puține cele care susțin că au "dat în stânga și-n dreapta", încă de la internarea în spital. 


"Inițial, am optat pentru un spital privat, cu gândul că sunt condiții mult mai bune decât la județean, dar ne-am răzgândit după discuția cu medicul care monitoriza sarcina și care lucrează și la spitalul de stat. 


Pe noi ne-a costat toată nașterea 1.500 de lei pentru doctor, asistente, moașă, firele cu care a fost cusută. Am dat câte 20 de lei pentru asistente și infirmiere, câte 50 de lei pentru asistentele șefe de la neonatologie și de la saloane, 600 de lei doctorului, 150 de lei pentru fire și tratamentul de care a avut nevoie după ce a născut, iar restul «atențiile» pentru infirmierele și asistentele care spălau copilul sau igienizau salonul", ne-a spus un constănțean a cărei soție a născut în cadrul maternității Spitalului Județean Constanța. 


Șeful secției de obstetrică - ginecologie susține, însă, că toate femeile însărcinate care nasc în Spitalul Județean be-neficiază de servicii medicale gratuite. "Nu există rezerve pe care să le poată plăti în sistem privat. Toate gravidele beneficiază de gratuitate, fie că optează pentru nașterea pe cale naturală, fie că optează pentru cezariană. Singurele costuri ar putea apărea la cazurile complexe, doar dacă spitalul nu beneficiază în acel moment de toate tratamentele, lucru care nu pot spune că se întâmplă foarte des", a declarat, pentru "Cuget Liber", dr. Vlad Tica, șeful secției de obstetrică - ginecologie din cadrul Spitalului Județean Constanța. 


La privat, cu plata în rate 
Pentru gravidele cu "dare de mână", există cele două unități sanitare private de profil: Euromaterna și ISIS, spitale care oferă pachete speciale pentru naștere. 


La Euromaterna, de pildă, pachetul "Materna Plus" oferă servicii și asistență medicală de specialitate, atât pentru nou-născut (inclusiv gemeni), cât și pentru proaspăta mămică. Pentru acest pachet se achită un avans de 1.000 lei la naștere și 12 rate egale a câte 500 lei/lună, pachetul incluzând: nașterea pe cale naturală sau operație cezariană, trei zile de spitalizare și cinci consultații de neonatologie pentru primele 12 luni de la naștere. 


La ISIS, gravidele pot opta pentru "Pachetul Familial", adică naștere pe cale vaginală, cezariană, naștere în apă cu rahianestezie inclusă. "Spitalul Privat ISIS oferă posibilitatea de achitare eșalonată a pachetului de naștere în valoare de 1.000 euro, fără implicarea vreunei instituții financiar-bancare, pe baza buletinului de identitate și a dovezii de asigurat. Noul sistem presupune achitarea sumei de 500 euro la externare, diferența urmând a fi plătită în cinci rate egale a câte 100 euro lunar", susține reprezentantul spitalului, Andreea Hahui. 


Comentează știrea

Dr. Tica
24 septembrie 2014
Unde traiesti?

Auzi la Dl. Tica ce spune, stai ba tu in salon cu toti gipsanii in 4-6 paturi. Iar la alea cu 2 si la rezerve trebuie sa dai banu tata ca altfel stai iarasi cu gipsanii care ne f*t banii!! Gratuit la ce, doar sa te pisi la toaleta ca altfel stai lesinat in pat ca nici o asistenta NU TE BAGA IN SEAMA daca nu sari la cap cu banu Dl. Tica!! Si de ce ati bagat stirea asta? Ca sa faceti rating iritand populatia??

Iulian
24 septembrie 2014
Cica pt. fire

Ce fire sunt alea de 150 de lei? Poate un bax de fire.

marketglory
24 septembrie 2014
marketglory

w w w.marketglory.com/strategygame/Parmalat (copiaza link-ul in browser fara spatii) www.marketglory.com/strategygame/Parmalat MarketGlory este un simulator economic, politic, social si militar in care aveti posibilitatea de a va converti moneda virtuala in bani reali. Fiecare jucator din comunitatea MarketGlory are posibilitatea sa: munceasca, infiinteze companii, candideze la guvern, recomande referali, sa dobandeasca grade militare si sa-si construiasca propria organizatie. Drumul catre povestea de succes in Market Glory este strategia personalizata a fiecarui jucator din comunitatea Market Glory. Aici nu exista limita de timp, unii vor atinge obiectele mai repede si altii mai tarziu. Important este sa fii prezent in Market Glory si sa iti dezvolti ceea ce iti da satisfactii in acest joc. Succesul este rezultatul unei activitati care are la baza actiune si perseverenta. In orice domeniu din viata cei care nu renunta cu siguranta reusesc si isi ating toate obiectivele. Astfel un succes in Market Glory iti asigura un venit substantial si in viata reala. Banii nu aduc fericirea, ci numarul lor. 100 ron virtuali in joc sunt 1 euro. 1 euro real, care se poate scoate la un moment dat, cand ai ajuns la 20 euro. Fiecare om adus iti poate aduce zilnic intre 1 - 10 euro, daca ai rabdare si jucati amandoi. emal: [email protected] YM: stanciuadrian33

medic
25 septembrie 2014
nu euromaterna

va sfatuiesc sa mergeti la judetean sau la isis daca aveti cea mai mica banuiala ca veti avea nevoie de noenatolog. euromaterna te pune in prima ambulanta si te trimit la judetean. indiferent cum pare, sectia de neonat din judetean este foarte buna, iar la isis sunt neonatologi cu experienta, care nu fug de cazurile grave. daca dati si de dna dr .Bucur teodora, deja copilul dvs are noroc din primele clipe ale vietii.

gratiela
25 septembrie 2014
locuri de munca

Munca de calitate (operator online) si bine platita: 300 de dolari lunar! Vedeti acest job si convingeti-va de seriozitatea noastra! Aici puteti avea viitorul asigurat! Garantat! Acum este cel mai potrivit moment sa incepeti! Cereti urgent detalii la email …[email protected]

giony
25 septembrie 2014
ANUNT IMPORTANT PENTRU TINE!

ANUNT IMPORTANT PENTRU TINE! Timpul este capital pretios, investeste-l cu folos! Consultant firma multinationala ofer activitate part-time (2-3 ore/zi), pentru obtinerea de venituri suplimentare in domeniul Network Marketing ; activitate inteligenta, necesitand studii medii sau superioare. Avantaje: venit imediat, venit permanent, venit rezidual, diferite bonusuri substantiale. INSTRUIRE GRATUITA! Pentru detalii trimite "vreau " la : e-mail : [email protected].

giony
25 septembrie 2014
Cursuri afaceri online GRATUIT

Cursuri afaceri online GRATUIT. Daca vrei sa inveti cum sa castigi cel putin 300 $ pe luna trimite mesajul "trimite curs" la mail : [email protected] si vei primi toate informatiile necesare.Rog seriozitate ,pentru ca voi lucra numai cu oameni corecti,seriosi ,harnici si perseverenti si care stiu sa astepte rasplata interziata.Drumul este lung si sigur,dar asigura stabilitatea financiara pe viata.

Dana
8 octombrie 2014
Locuri de munca urgente

Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Poetul
10 octombrie 2014
spital

Cam putine informatii de cand spitalul judetean a trecut in subordinea consiliului judetean.... Si numele ISIS nu cumva trebuie schimbat? Ca,fara sa vreau,ma duce gandul la altceva...

nelu
17 octombrie 2014
sa fim seriosi

La județean te costa totul,intradevar dai mai puțin ca la privat dar trebuie sa fii milog ca se uita ăștia urit cit le dai,nu dai bine plingi de dureri si se spune pe fata sa ai geanta linga tine dar in fine!nici la privat nu e prea bine mai ales dai nimerești sâmbătă sau duminica mai ales seara ca abia nimerești un doctor mai ales daca e vacuta aia care era si la militar știe ea care!!!peste tot pramatii mai fac lumina doctorii ăștia din afara!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Când se declară  nașterea la Starea Civilă
Pagina a fost generata in 0.3601 secunde