Cât de des trebuie să vă duceți copiii la oftalmolog

126
Cât de des trebuie să vă duceți copiii la oftalmolog - controaleochi2-1530000094.jpg

Articole de la același autor

De cele mai multe ori, părinții au impresia că un copil ar trebui dus la un control oftalmologic doar atunci când începe să se plângă sau după vârsta de trei ani. În realitate însă, ei nu ar trebui să aștepte niciodată ca un copil să le semnaleze o problemă de vedere, ci să-l ducă ei, preventiv. 


Potrivit dr. Aneta Șerban, medic specialist oftalmolog, cu cât sunt depistate mai repede problemele oftalmologice la copii, cu atât pot fi tratate mai ușor și mai rapid, înainte ca starea de sănătate a ochilor să se agraveze. 


Acesta este motivul pentru care medicii recomandă ca primul examen oftalmologic al copiilor să fie făcut la naștere. De ce? Pentru că procesul formării vederii este, contrar opiniei generale, unul de lungă durată. Acesta începe de la naștere, când, ușor, copilul începe să distingă lumina de întuneric. În lunile și anii ce urmează, copilul va reuși să distingă culorile, mai întâi pe cele vibrante și ulterior obiectele de mărime mai mică. 


Părinții nu trebuie să uite că cei mici nu pot evalua corect calitatea vederii lor, deoarece nu au termen de comparație. Mai mult decât atât, acuitatea vizuală sau modul în care ochii "conlucrează" nu pot fi indicate de copil, iar de cele mai multe ori, nu poate fi depistat nici de către părinte. 


Ca urmare, vizitele cu regularitate la oftalmolog sunt chiar necesare. În cazul în care medicul depistează o problemă oftalmologică, vizitele se vor face la intervalele de timp stabilite de medic.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0307 secunde