Cât de mult rău poate face organismului fumatul pasiv

182
1
Cât de mult rău poate face organismului fumatul pasiv - specialistiiantidrog-1432830823.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională Antidrog (ANA) se alătură Organizației Mondiale a Să-nătății (OMS) în marcarea Zilei Mondiale fără Tutun (31 mai), prin organizarea, la nivel național, de activități de informare, sensibilizare și conștientizare în mediul școlar sau în comunitate, activități de petrecere a timpului liber și de formare de abilități. 


Astfel, marcarea acestui eveniment în anul 2015 se va realiza prin continuarea campaniei anterioare, inițiate de către Agenția Națională Antidrog cu ocazia marcării Zilei Naționale împotriva Fumatului - "Ajută-mă să cresc sănătos!". 


Conform celor mai recente studii în domeniu, bolile care determină cea mai mare mortalitate în România sunt exact acele boli pentru care fumatul este factor cauzal sau de risc: bolile cardiovasculare, cancerul (în special cel pulmonar, în creștere la sexul feminin) și bolile respiratorii obstructive cronice (BPOC). Pentru jumătate din fumători cu vârsta peste 45 de ani, sunt înre-gistrate decese din cauza diferitelor boli induse sau accelerate de fumat. 


Prevalența fumătorilor în România este de 27%, iar restul de nefumători sunt expuși permanent și devin fumători pasivi atât la locul de muncă, cât și în spațiile publice și acasă, plătind tribut similar cu fumătorul activ din punctul de vedere al sănătății. 


Comentează știrea

catalin
29 mai 2015

Angajare imediata !!!!! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Valabil in toate orasele !!! Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "detalii" la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7453 secunde