Cât timp sunt valabile cardurile naționale de sănătate

770
Cât timp sunt valabile cardurile naționale de sănătate - 646x404-1544107667.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța le reamintesc furnizorilor de servicii medicale aflați în contract cu ei, dar și asiguraților, că termenul de valabilitate a cardurilor naționale de sănătate a fost prelungit de la cinci la șapte ani.


"Facem această precizare deoarece în ultimele zile instituția a primit semnalări telefonice că unii furnizori refuză să acorde servicii medicale persoanelor asigurate, motivând că acestea dețin carduri cu termenul de valabilitate inscripționat depășit. Menționăm că aceste carduri sunt recunoscute drept valabile de Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate timp de doi ani după data de expirare a valabilității inscripționată pe suprafața din material plastic, deoarece certificatele digitale înscrise în cipurile electronice au o valabilitate de șapte ani. În cazul cardurilor emise anterior datei de 31 decembrie 2012, termenul de valabilitate este 31 decembrie 2019", a declarat directorul CJAS, Mirel Cristescu.


Totodată, cardurile naționale de sănătate noi care se emit au de la început durata de valabilitate de șapte ani, conform legii.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3391 secunde