Câte cazuri au fost soluționate prin Asociația pentru Protecția Pacienților Constanța

226
Câte cazuri au fost soluționate prin Asociația pentru Protecția Pacienților Constanța - vasilebarbusimariacostandachepro-1355845988.jpg
Înființată la Constanța încă din luna septembrie, Filiala Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților a reușit să vină în întâmpinarea constănțenilor care au întâmpinat diferite probleme în sistemul de sănătate. 

Cele mai importante soluționări au ca subiect decontarea medicamentelor cumpărate de bolnavi în timpul spitalizării. Cinci astfel de dosare au fost realizate de reprezentanții Asociației pentru Protecția Pacientului, pentru care, începând cu prima lună a anului viitor, se vor restitui sumele plătite pentru tratamente. 

De altfel, luna aceasta Asociația Națională a inițiat un alt demers în favoarea pacienților. Instituția a trimis o solicitare către Ministerul Sănătății, prin care reprezentanții spitalelor să aibă obligația ca, la internare, să informeze adecvat și să solicite pacienților desemnarea în scris a unui aparținător care să aibă acces la datele medicale din foaia de observație a acestuia pe perioada internării sau în cazul în care acesta decedează. Motivul acestei solicitări este reprezentat de sesizările repetate ale pacienților cu privire la refuzul autorităților sanitare de a permite accesul familiei la actele medicale suspectate de malpraxis.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 19 Decembrie 2012
Stire din Sănătate : Ce preparate de post consumăm
Marţi, 18 Decembrie 2012
Stire din Sănătate : Alimente care pot influența glicemia
Pagina a fost generata in 1.4383 secunde