Ce preparate de post consumăm

8599
Ce preparate de post consumăm - linte-1355845950.jpg
Este binecunoscut faptul că ne aflăm în postul Crăciunului, fapt pentru care o mare parte a populației consumă alimente de post. Atenție însă! Un aport caloric insuficient vă poate duce la malnutriție, dacă alimentele pe care nu le consumați nu conțin suficienți nutrienți și proteine. 

Iată de ce medicii recomandă să aveți mese echilibrate și să nu neglijați recomandările cu privire la regimul alimentar, în funcție de afecțiunile de care suferiți. De exemplu, lintea este o sursă excelentă de minerale, care contribuie la dezvoltarea și regenerarea țesuturilor și care poate face parte din dieta de post. Alături de minerale, lintea se mai remarcă și prin conținutul important de vitamine, în special de vitamine din grupul B. Dintre acestea, vitamina B9, cunoscută și sub numele de acid folic, joacă un rol major în producerea materialului genetic de tip ADN și ARN, în buna funcționare a sistemului nervos și a sistemului imunitar. 

Cele mai indicate sortimente de linte pentru alimentație sunt lintea verde și cea roșie, care își păstrează cel mai bine forma și proprietățile în urma fierberii. Avantajul lintei față de alte leguminoase este că timpul de fierbere se reduce la 20-30 de minute. Consumată în salată, în amestec cu legume bogate în vitamina C, precum roșii, ardei sau broccoli, lintea își sporește proprietățile nutritive, iar fierul pe care îl conține este absorbit mult mai ușor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5832 secunde