Cât de grave sunt efectele automedicației

193
Cât de grave sunt efectele automedicației - automedicatia-1355845935.jpg
80% din români aleg să se autotrateze, chiar dacă riscurile unei asemenea decizii pot produce efecte devastatoare asupra sănătății. Cel puțin așa arată un studiu al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente. 

Deși adulții sunt conștienți de faptul că automedicația prezintă foarte multe riscuri, șase din zece părinți o aplică și în cazul copiilor lor, transformându-i astfel în viitori adulți care vor evita să apeleze la un specialist atunci când starea de sănătate le-o impune. 

Specialiștii susțin că nu orice simptom ușor se tratează cu medicamente care sunt utilizate în mod curent pentru situații grave, cu atât mai mult cu cât ele pot crea dependență, iar atunci când este cu adevărat nevoie de ele, nu își mai fac efectul. 

Mare grijă și la suplimente și vitamine! Administrarea după ureche s-ar putea să creeze probleme în loc să corecteze carențele. Mai mult, s-ar putea ca obiceiul de a apela zilnic la dulapul cu medicamente să inducă falsa idee că orice mic disconfort trebuie tratat cu medicamente, situație în care organismul ar putea suferi intoxicații. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8545 secunde