Verificați carnea de porc pentru trichineloză!

691
Verificați carnea de porc pentru trichineloză! - trichineloza-1355845919.jpg
Atenție la carnea de porc cumpărată în perioada sărbătorilor! Dacă alegeți să cumpărați astfel de produse, asigurați-vă că sunt ținute în galantare curate și în condiții propice. Mai mult, dacă alegeți să cumpărați carne direct din gospodăriile țăranilor, mergeți cu ea la analize. Altfel, riscați să contactați trichineloză, o boală extrem de severă care poate cauza moartea, după cum avertizează specialiștii. 

Aceștia spun că manifestările bolii țin de cantitatea de carne consumată, de masivitatea infestării, dar și de rezistența organismului. Dacă însă prezentați unul dintre simptomele de febră, greață, vărsături, diaree sau dureri abdominale, edeme la nivelul pleoapelor și al feței, însoțite de conjunctivită, dar și o stare de slăbiciune, nu ezitați să consultați un medic. 

Medicii susțin că procedeele de sărare, afumare sau uscare a cărnii nu distrug larvele, așa că unele obiceiuri culinare ca prepararea "în sânge" sau consumul de preparate crude sau insuficient prelucrate termic, cum sunt șunca, șoriciul, pastrama sau cârnații, nu reduc riscul de îmbolnăvire. Dr Loti Popescu, medic coordonator în programele de sănătate ale DSPJ Constanța, are și câteva recomandări pentru populație: nu cumpărați carne de porc neautorizată sanitar-veterinar l nu cumpărați carne de la comercianții care "vând pe marginea drumului" l renunțați la obiceiurile culinare riscante, adică nu consumați carnea decât după ce ați preparat-o corespunzător. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3867 secunde