Câte cazuri de infecții intra-spitalicești s-au înregistrat la Constanța

355
Câte cazuri de infecții intra-spitalicești s-au înregistrat la Constanța - drmihaeladinisovraportarea-1412616805.jpg

Articole recomandate

Conducerea Direcției Județene de Sănătate Publică Constanța cere, lună de lună, tuturor spitalelor constănțene, o situație a cazurilor de infecții nozocomiale și odată cu ea și cauzele infectării bolnavilor. Mai mult decât atât, o comisie specializată întocmește un raport care conține de la date despre pacient, boala de care suferă, investigațiile la care a fost supus, dacă au fost respectate condițiile igienice. Tot în sarcina acesteia intră și evoluția bolnavului care trebuie tratat pentru a nu răspândi virusul.


"Direcția de Sănătate Publică cere lunar o raportare a cazurilor declarate și măsurile specifice pentru a evita o eventuală epidemie intra-spitalicească. Până în prezent, avem datele comparative ale primului semestru din anii 2013-2014. Astfel, în 2013, au fost declarate 20 de cazuri infectate cu stafilococul auriu, cu virusul varicelei, cu serratia și E. Coli. Anul aceasta, până în prezent, nu au fost declarate decât 9 cazuri de infecții intra-spitalicești, toate declarate de Spitalul Județean Constanța și unul în Spitalul Municipal Mangalia.  


Cele mai afectate secții sunt: chirur-gie, urologie și gastroenterologie, acestea fiind secții în care sunt utilizate investigații și manopere medicale invazive complexe care implică acest risc. Pe de altă parte, nu putem să nu precizăm faptul că, în ultimii ani, ra-portarea infecțiilor din spitale a scăzut", explică dr. Mihaela Dinisov, directorul medical al DSP Constanța.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1273 secunde