Câte E-uri conțin conservele de carne

604
Câte E-uri conțin conservele de carne - conserva-1331831525.jpg

Asociația Națională pentru Protecția Consumato-rilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România a realizat un studiu comparativ asupra conservelor de carne care se găsesc pe piața românească pentru a afla câți aditivi alimentari conțin aceste produse.
În urma cercetărilor, s-a constatat că din cele 14 produse analizate, mai mult de 65% au în componență cel puțin trei E-uri, iar restul de 35 de procente au un singur aditiv alimentar. Cele mai multe E-uri (8) au fost găsite într-un singur produs, o conservă de carne de porc cu mirodenii. Au fost studiate etichetele de pe diferite tipuri de conserve cu carne de vită, de porc sau de pasăre.
Potrivit Asociației pentru Protecția Consumatorilor, E-urile sunt substanțe naturale sau sintetice, adăugate în alimente pentru a le crește termenul de valabilitate, pentru a împiedica dezvoltarea de microorganisme și pentru a îmbunătăți calitatea produselor în ceea ce privește gustul, culoarea și aspectul general. Pentru a afla exact ce tipuri de conserve de carne conțin mai multe E-uri, puteți accesa pagina de internet www.teste-comparative.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9399 secunde