Cauze ce pot declanşa durerile la nivelul membrelor superioare

186
Cauze ce pot declanşa durerile la nivelul membrelor superioare - fond-cauze-1677766708.jpg

Articole de la același autor

De cele mai multe ori, disconfortul la nivelul extremităților superioare împiedică desfășurarea activităților de zi cu zi. În general, durerile sunt rezultatul unor procese inflamatorii apărute în urma loviturilor, căderilor sau mișcărilor repetitive ale articulațiilor. Cu toate acestea, ele pot corespunde și problemelor cardiovasculare sau neurologice.

Dacă este vorba de un caz acut, în astfel de situații, durerea se manifestă intens timp de câteva zile, ceea ce împiedică mișcarea corectă a membrului. De partea cealaltă, durerile cronice persistă mai mult de trei luni. Utilizarea excesivă, continuă și repetitivă a extremităților superioare este o cauză frecventă a durerii. Această situație este obișnuită la sportivi și la persoanele care îndeplinesc sarcini care implică greutăți sau mișcări repetitive, cum ar fi muzicienii sau operatorii de mașini grele. Studiile afirmă că efortul constant duce la inflamarea mușchilor și articulațiilor umărului și brațului. În acest sens, oamenii pot raporta durere în brațul drept și stâng, precum și oboseală și slăbiciune musculară. Potrivit dr. Valentina Costin, de obicei, disconfortul dispare după câteva zile de odihnă, și, bineînțeles, după utilizarea de analgezice și antiinflamatoare, fizioterapie pentru persoanele cu durere cronică. „Tendinita, de exemplu, este un proces inflamator și iritativ al tendoanelor, care sunt benzi de țesut responsabile de unirea mușchilor cu oasele. Această afecțiune este frecventă la nivelul umărului, cotului și încheieturii din cauza supraîncărcării sau mișcărilor inadecvate. Tendinita produce o durere surdă în braț, care se agravează la mișcare sau în somn. Totodată, oboseala musculară este frecventă, la fel și sensibilitatea sau umflarea zonei afectate. Principala măsură terapeutică este repausul membrului, combinat cu ședințele de kinetoterapie. De mare ajutor pot fi şi compresele reci, precum și medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene. De asemenea, epicondilita și epitrohleita sunt două tulburări dureroase frecvente la nivelul cotului. De regulă, afecțiunea este frecventă la jucătorii de tenis și squash. Pe de altă parte, fracturile brațului pot apărea la nivelul humerusului, radiusului, precum și la nivelul oaselor mici ale mâinii. În plus, pierderea continuității osoase se produce din cauza loviturilor directe, accidentelor de circulație și a căderilor de la înălțime”, a explicat medicul.

În mod similar, osteoporoza este un factor predispozant la persoanele în vârstă. În general, pacientul manifestă durere severă la brațul drept, inflamație, roșeață, deformare osoasă și incapacitatea de a mișca brațul. În plus, în fracturile deschise pot exista sângerări abundente. Luxația este deplasarea anormală și pierderea alinierii unei articulații. Sunt studii care estimează că articulația umărului este cea mai ușor de luxat. Cele mai frecvente cauze includ leziunile din sporturile de contact, căderile pe o mână întinsă și accidentele de circulație. Nu în ultimul rând, osteoartrita este cea mai comună formă de artrită la nivel mondial, fiind rezultatul uzurii cartilajului care formează articulațiile, un produs al îmbătrânirii. De obicei, afectează orice articulație, fiind mai frecventă la umăr și mâini.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 August 2014
Stire din Cetățenești : "Copilul mă șantajează cu durerea!"
Pagina a fost generata in 0.5268 secunde