Au voie diabeticii să mănânce brânză? Ce spun specialiștii

846
Au voie diabeticii să mănânce brânză? Ce spun specialiștii - branza-2-1677766660.jpg

Articole de la același autor

Ați fost diagnosticat cu diabet și sunteți mai pofticios din fire? Vreți să știți dacă puteți consuma brânză? Medicii sunt de părere că secretul este să alegeți sortimentele și cantitățile potrivite. Desigur, prea mult din orice este dăunător, indiferent dacă aveți sau nu diabet. Dacă boala s-a instalat deja, înseamnă că aveți niveluri crescute de glucoză în sânge din cauza lipsei totale sau parțiale de insulină sau unui răspuns insuficient la aceasta. Din păcate, odată cu trecerea timpului, pot apărea leziuni vasculare și alte complicații. Ca urmare, o dietă sănătoasă adaptată nevoilor particulare este indicată. De asemenea, excesul de greutate și hipertensiunea arterială sunt două dintre complicațiile ce trebuie evitate. Printre alimentele care pot face parte dintr-o dietă sănătoasă se numără laptele și derivații săi (brânză și iaurt).

Cu toate acestea, persoanele cu diabet zaharat trebuie să țină cont de anumite aspecte legate de compoziția acestora. În caz de diabet, brânza poate fi consumată în siguranță atunci când face parte dintr-o dietă sănătoasă și echilibrată. Porția recomandată este de 30 grame pentru brânzeturile tari și între 50 și 70 grame pentru cele mai proaspete. De exemplu, brânza Făgăraș este un tip de brânză proaspătă cu caracteristici similare cu ricotta, săracă în grăsimi, cu un aport mare de proteine și cu puțini carbohidrați. În plus, are o aromă blândă, deoarece nu este supusă unui proces de întărire precum brânzeturile maturate. Această varietate tipică bucătăriei italienești este făcută din zer și este o brânză proaspătă. Din acest motiv, prezintă valori scăzute de calorii, sodiu și grăsimi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.413 secunde