Diabetul poate provoca și afecțiuni ale pielii

237
Diabetul poate provoca și afecțiuni ale pielii - piele-1666527663.jpg

Articole recomandate

Pe lângă multe alte complicații pe care le poate da, diabetul zaharat poate provoca și anumite afecțiuni ale pielii. Cele mai frecvente sunt uscăciunea, modificările de culoare și chiar apariția rănilor și a ulcerelor. Ținând cont de faptul că persoanele cu această boală au nevoi specifice, este indicat să țineți cont de anumite aspecte. Acestea includ uscarea pielii imediat după duș, evitarea băilor lungi și eliminarea produselor iritante. 


Medicii susțin că în diabetul zaharat, nivelul zahărului din sânge crește, ceea ce se traduce printr-un impact negativ asupra pielii, crescând riscul apariției diferitelor afecțiuni cutanate. Acest lucru are la bază defecțiuni ale sistemului de apărare, ce reduc capacitatea organismului de a răspunde la atacurile agenților patogeni.

De exemplu, ciupercile și bacteriile găsesc mai multă hrană pe pielea bolnavilor de diabet, deoarece organismul încearcă să elimine excesul de zahăr prin urină, acest lucru provocând pierderea de lichide. Astfel, pe măsură ce pielea se deshidratează, apar crăpături la suprafață, care reprezintă mediul perfect pentru proliferarea microorganismelor. Cele mai frecvente simptome ale pielii asociate cu diabetul zaharat includ următoarele: apariția petelor roșiatice, probleme de vindecare a rănilor, piele uscată, adesea sensibilă și fragilă, piele gălbuie pe palmele mâinilor și pe tălpile picioarelor. Din cauza lipsei de sensibilitate, leziunile pot apărea fără ca pacientul să-și dea seama. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2878 secunde