Fenomenul "Ozempic" ia amploare, în România! Tot mai mulţi oameni cer acest medicament pentru a slăbi. "Tratamentul ajută, dar..."

671
Fenomenul

Articole de la același autor

Medicii şi farmaciştii spun că de câteva luni se confruntă cu un adevărat fenomen legat de medicamentul Ozempic, o soluţie injectabilă creată pentru a fi folosită în diabetul de tip 2, fiind eficient în reglarea glicemiei (n.red. având ca substanţă activă semaglutida). Foarte mulţi oameni le cer prescrierea acestuia pentru scăderea în greutate, chiar dacă nu au diabet.

Medicul diabetolog Doru Negru, medic primar diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, spune, pentru stiripesurse.ro, că tratamentul ajută şi în scăderea în greutate, fapt confirmat de studiile de specialitate.

Doctorul explică însă pacienţilor care solicită în număr mare acest medicament, pacienţi care nu au neapărat diabet, că cea mai bună soluţie pentru a slăbi nu este un medicament, ci un program alimentar stabilit împreună cu medicul nutritionist, dar şi multă mişcare. Specialistul avertizează că, după întreruperea tratamentului, kilogramele se pun la loc în lipsa unei alimentaţii echilibrate şi a exerciţiului fizic.

Beatrice Speteanu, farmacist la o farmacie din Capitală, a explicat, pentru stiripesurse.ro, că oamenii vin în număr mare să ceară acest medicament fără să aibă o reţetă prescrisă de medic, lucru absolut necesar, dar şi câteva investigaţii făcute înainte, la recomandarea acestuia, precum analize de sânge, o ecografie abdominală şi una de sânge.


Dr. Doru Negru, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice, a explicat pentru News.ro ce implică folosirea unui medicament cum este acesta: Am avut solicitări nenumărate de la pacienţi. Toată lumea vine şi spune “De ce nu-mi dai medicamentul ăsta, că este bun, uite, m-am îngrăşat şi vreau să slăbesc”, şi eu zic, “Măi, dar te-ai îngrăşat fiindcă nu ai luat medicament? Dar de ce te-ai îngrăşat? Fiindcă am mâncat”.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5298 secunde