Proiectul „Sănătatea din farfurie” a ajuns la final

Articole de la același autor
Nu știți ce cadou să vă faceți de Crăciun? Adoptați un câine!
20 Decembrie 2022
Semnal de alarmă! Criză de medici de familie, la Constanța!
05 Februarie 2023
Pensia anticipată se acordă numai dacă aveţi vechime suficientă
01 Februarie 2023
Proiectul „Sănătatea din farfurie” realizat de Asociația copiilor și tinerilor cu diabet din județul nostru „Sweet Land”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, cu sprijinul SN Nuclearelectrica SA a ajuns la final. Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, în cele patru luni de activitate, un număr de 250 de elevi din clasele V-VIII și zece profesori de la cinci școlile din municipiul şi judeţul Constanţa au beneficiat de campanii de informare pentru a deprinde obiceiuri de nutriție sănătoasă. Au avut prioritate școlile în care există un caz de diabet insulino-dependent. Astfel, cu ajutorul specialiștilor, a celor cu expertiză în nutriție și a voluntarilor, elevii s-au familiarizat cu noțiunile de bază ale stilului de viață sănătos, ale riscului diagnosticului de diabet-zaharat, prin educație non-formală, prin jocul cu farfuriile și piramida alimentară în mărime gigant, create special în cadrul proiectului.
În urma acestor activități la clase, în fiecare din cele cinci unităţi de învăţământ (Școala gimnazială nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu” Constanța, Școala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir” Constanța, Școala Gimnazială nr. 2 „Poet Ovidiu” din Ovidiu, Școala nr. 1 Cernavodă, Școala „Mircea Eliade” Cernavodă), elevii au putut crea meniuri sănătoase caloric, prin recunoașterea conținutului alimentelor în glucide, lipide, proteine, a diferențierii între alimentele sănătoase/mai puțin sănătoase și ținând cont de rolul zahărului în viața oamenilor. Pe parcursul acestor activităţi s-a pus accent pe acordarea primului ajutor în scăderea glicemiei persoanelor cu diabet zaharat, folosind glucide cu absorbție rapidă.
În urma acestor activități la clase, în fiecare din cele cinci unităţi de învăţământ (Școala gimnazială nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu” Constanța, Școala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir” Constanța, Școala Gimnazială nr. 2 „Poet Ovidiu” din Ovidiu, Școala nr. 1 Cernavodă, Școala „Mircea Eliade” Cernavodă), elevii au putut crea meniuri sănătoase caloric, prin recunoașterea conținutului alimentelor în glucide, lipide, proteine, a diferențierii între alimentele sănătoase/mai puțin sănătoase și ținând cont de rolul zahărului în viața oamenilor. Pe parcursul acestor activităţi s-a pus accent pe acordarea primului ajutor în scăderea glicemiei persoanelor cu diabet zaharat, folosind glucide cu absorbție rapidă.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Marţi, 07 Februarie 2023
Luni, 14 Noiembrie 2022
Miercuri, 27 Iulie 2022
Sâmbătă, 11 Februarie 2023
Marţi, 13 Decembrie 2022
Duminică, 23 Octombrie 2022
Miercuri, 28 Septembrie 2022
Vineri, 16 Septembrie 2022
Miercuri, 27 Iulie 2022
Miercuri, 13 Aprilie 2022