Netratat corespunzător, piciorul diabetic poate duce la amputații ale membrului

156
Netratat corespunzător, piciorul diabetic poate duce la amputații ale membrului - picioruldiabetic-1676894655.jpg

Articole de la același autor

Specialiștii afirmă că piciorul diabetic este o complicație a diabetului destul de des întâlnită, care poate să apară la orice pacient, ca rezultat direct al diabetului zaharat. Principalele probleme cu care se confruntă acești bolnavi sunt circulația proastă și afectarea terminațiilor nervoase. Acestea pot conduce la apariția leziunilor pielii care, netratate, se pot infecta și pot declanșa probleme serioase mergând în cazurile extreme până la amputații ale degetelor sau picioarelor.

De aceea, prevenția și îngrijirea corespunzătoare a picioarelor sunt esențiale pentru identificarea timpurie a problemelor și diminuarea consecințelor.

Piciorul diabetic se referă la totalitatea modificărilor produse de diabetul zaharat la nivelul piciorului. În fazele cele mai avansate se poate ajunge la cangrenă diabetică, cel mai frecvent localizată la nivelul unuia sau mai multor degete şi care se poate extinde la întregul picior. Din această cauză, este necesar să mențineți o serie de reguli de igienă şi îngrijire în vederea prevenţiei bolii, ce trebuie respectate cu stricteţe. Toate acestea sunt necesare pentru diagnosticarea în faza incipientă a eventualelor leziuni şi instituirea unui tratament adecvat. Statisticile arată că, la ora actuală, ulcerul piciorului diabetic este una dintre complicațiile majore ale diabetului. În plus, pacienții mai sunt predispuși la neuropatii, care apar ca un rezultat al nivelurilor mari ale glicemiei pe o perioadă lungă de timp. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5367 secunde