Arsurile picioarelor sunt declanşate de diferiţi factori

1054
Arsurile picioarelor sunt declanşate de diferiţi factori - fondarsuri1jpg3-1675774234.jpg

Articole de la același autor

Vă confruntați des cu senzația de arsură a picioarelor? Uneori, problema nu este gravă, ci este generată doar de încălțămintea nepotrivită, dar sunt și situații în care există probleme de sănătate, unele chiar grave. Alteori, arsurile sunt însoțite de furnicături, amorțeală și durere. Drept urmare, este un simptom căruia trebuie să-i acordați atenție deosebită.

În general, motivele pentru care picioarele ard sunt foarte variate. Potrivit dr. Rodica Lăzărescu, în astfel de cazuri puteți scăpa de problemă doar schimbându-vă pantofii, dar este posibil ca medicul să vă ceară diferite analize legate de sistemul nervos sau circulator. Principalele motive pentru care simțiți că vă ard picioarele sunt următoarele: neuropatia periferică, aceasta fiind o afecțiune în care există fibre nervoase lezate. O activitate intensă provoacă senzația de căldură și durere, iar câteodată, starea este însoțită de amorțeală și furnicături. Pe de altă parte, pot exista probleme circulatorii. Astfel, senzația de arsură apare atunci când are loc o creștere a producției de globule roșii. Acest lucru duce la îngroșarea sângelui, generând căldură, mai ales când mergeți la culcare.

În același timp, sunt persoane care suferă de diverse probleme ale pielii, când senzația de arsură nu vine din interiorul corpului, ci este generată de o dermatită, de exemplu, sau o alergie. De obicei, apar vezicule, ulcere, erupții cutanate sau alte manifestări. Totodată, piciorul atletului este o infecție fungică și poate fi una dintre cele mai frecvente cauze. Senzația este concentrată între degete sau pe tălpi. „Rețineți! Carența de vitamina B este una dintre cele mai frecvente cauze ale arsurii la nivelul picioarelor, dar şi consumul exagerat de alcool poate genera o patologie numită neuropatie alcoolică, şi, implicit, dă senzaţiile de arsuri ale picioarelor. De asemenea, bolile renale cronice pot fi un motiv. Cei care suferă de insuficiență renală au tendința de a acumula substanțe precum ureea și creatinina în piele. Acest fapt provoacă simptome precum mâncărimea sau arsurile în orice parte a corpului, inclusiv la nivelul picioarelor. Pentru persoanele cu hipotiroidism, dezechilibrele hormonale pot provoca un edem ce comprimă nervii, provocând arsuri la picioare. Desigur, toate aceste cauze pot fi primare sau secundare, adică sunt originea directă a problemei sau sunt rezultatul unei boli. De exemplu, neuropatia periferică este cauzată de diabet. Alte motive pentru care simți că picioarele vă ard se referă la modificările hormonale, mai ales cele din zilele dinaintea menstruației și în timpul acesteia, când femeile pot simți o creștere a temperaturii la nivelul picioarelor”, a precizat medicul.

Nu în ultimul rând, bolile coloanei vertebrale sau ale măduvei spinării provoacă senzația de căldură în picioare, la fel ca şi fasciita plantară. Această afecțiune provoacă arsuri și disconfort la mers sau alergare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.351 secunde