Ce alimente înzdrăvenesc inima

783
Ce alimente înzdrăvenesc inima - oregano-1337810794.jpg
Specialiștii susțin că piatra de temelie a unei sănătăți excelente a întregului orga-nism este calitatea alimentelor. Totul, din cauză că majoritatea neplăcerilor în ceea ce privește sănătatea sunt determinate de o alimentație nesănătoasă. Ei recomandă câteva alimente esențiale pentru sănătatea inimii:

Verdețurile proaspete: Rozmarinul, salvia, oregano și cimbrul conțin foarte mulți antioxidanți. Înlocuiți sarea din alimentație cu aceste ierburi proaspete și inima vă va mulțumi.

Fasolea neagră: Bogată în fibre, nutrienți și antioxidanți care reduc tensiunea arterială, fasolea neagră ajută la ținerea sub control a colesterolului și a glicemiei. Dacă optați pentru conserve, ideal ar fi să spălați fasolea cu multă apă, pentru a reduce nivelul de sare din conservă.

Antioxidanții din vinul roșu: Consumul moderat de vin roșu poate ajuta inima să se mențină în formă. Consum moderat înseamnă nu mai mult de un pahar de vin pe zi pentru femei și două pahare pe zi pentru bărbați. Atenție: nu combinați alcoolul cu alte medicamente, în special cu aspirina. Prea mult alcool dăunează grav sănătății, atât a inimii, cât și întregului organism.

Cartofii dulci, mai sănătoși decât cei albi: Mai sănătoși inclusiv pentru inimă decât cei albi, cartofii dulci au un index glicemic scăzut și sunt bogați în fibre, vitamina A și licopen, contribuind substanțial la înzdrăvenirea inimii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 10 Aprilie 2012
Stire din Social : Cât ne costă masa de Paște
Pagina a fost generata in 0.2464 secunde