Cât de bună este lintea pentru sănătatea ta
Datorită conținutului ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor și proteine, lintea este un aliment care nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră. Lintea reprezintă o sursă importantă de antioxidanți, compușii care luptă împotriva acțiunii nocive a radicalilor liberi ce sunt răspunzători pentru apariția afecțiunilor cardiovasculare, a anumitor tipuri de cancer și a altor boli asociate îmbătrânirii. Totodată, fosforul din linte ajută la menținerea sănătății oaselor și a dinților, contribuie la dezvoltarea și regenerarea țesuturilor și stabilizează pH-ul sanguin.
Consumul de linte îmbunătățește textura pielii, scade nivelul de glucoză și colesterol din sânge și ajută la prevenirea constipației. Lintea mai este recomandată și femeilor însărcinate deoarece conține acid folic care ajută la dezvoltarea sănătoasă a fătului. Cele mai indicate sortimente de linte pentru alimentație sunt lintea verde și cea roșie, pentru că își păstrează cel mai bine forma și proprietățile în urma fierberii.
Consumul de linte îmbunătățește textura pielii, scade nivelul de glucoză și colesterol din sânge și ajută la prevenirea constipației. Lintea mai este recomandată și femeilor însărcinate deoarece conține acid folic care ajută la dezvoltarea sănătoasă a fătului. Cele mai indicate sortimente de linte pentru alimentație sunt lintea verde și cea roșie, pentru că își păstrează cel mai bine forma și proprietățile în urma fierberii.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Marţi, 15 Mai 2012
Marţi, 15 Mai 2012
Joi, 03 Mai 2012
Joi, 03 Mai 2012
Sâmbătă, 12 Mai 2012
Vineri, 04 Mai 2012