Peste o mie de elevi bolnavi la Constanța după vacanța de primăvară

446
Peste o mie de elevi bolnavi la Constanța  după vacanța de primăvară - elev-1337029212.jpg
Mai mult de o mie de elevi constănțeni au fost descoperiți cu probleme de sănătate după vacanța de primăvară. Potrivit informațiilor furni-zate de Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța, de la reluarea cursurilor, în data de 23 aprilie și până pe 4 mai, cadrele medicale au realizat un triaj epidemiologic în unitățile de învățământ din județ. În mediul urban, verificările au fost făcute de medicii și asistenții medicali din cabinetele școlare, iar în mediul rural controalele au fost efectuate de medicii de familie. Examenele medicale sunt realizate după perioadele de vacanță pentru supravegherea activă a stării de sănătate în colectivitățile de antepreșcolari, preșcolari și elevi, iar scopul triajului este de a depista și de a izola precoce suspecții și bolnavii de boli contagioase.

DJSP Constanța informează că, în perioada menționată, au fost controlate 459 de creșe, centre de plasament, grădinițe, școli, școli profesionale, școli speciale și licee în care au fost examinați 90.315 copii. Medicii au depistat 1.074 de cazuri de îmbolnăviri, iar cei mai mulți elevi, 534, aveau amigdalele umflate(angine). Cadrele medicale au descoperit 264 de tineri afectați de pediculoză, 50 de copii cu rubeolă, 45 de cazuri de varicelă, 22 de infecții cu scabie, 44 de micoze și un singur caz de rujeolă. Totodată, 84 de elevi au fost diagnosticați cu alte boli infecțioase iar 29 cu alte afecțiuni parazitare.

Specialiștii Direcției de Sănătate Constanța au mai anunțat că la zece zile după primul examen s-a efectuat un alt control, numai pentru scabie și pediculoză, în urma căruia au fost înregistrate 67 de cazuri de pediculoză și cinci cazuri de scabie. Medicii au recomandat acestor copii repetarea tratamentului și reintrarea în colectivitate abia după rezolvarea afecțiunilor, pe baza avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie sau medicul colectivității.

În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, când au fost triați 82.150 de elevi și s-au înregistrat 1.275 de îmbolnăviri, după vacanța de primăvară de anul acesta, reprezentanții DJSP Constanța au constatat mai puține cazuri de varicelă, angine, alte boli infecțioase, micoze și pediculoze, dar a crescut numărul îmbolnăvirilor de rubeolă și scabie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1652 secunde