Ce boală afectează dezvoltarea normală a copiilor

121
Ce boală afectează dezvoltarea normală a copiilor - ceboalaafecteaza-1444150875.jpg

Articole de la același autor

Hipotiroidia congenitală este cea mai frecventă boală endocrină a copilăriei. Incidența hipotiroidiei congenitale este de aproximativ 1 la 3.000-4.000 nașteri. Semne clinice la naștere sunt greutate mare la naștere, persistența icterului neonatal, plâns răgușit, hipotermie sau piele uscată și palidă.

Nou născutul cu hipotiroidie congenitală doarme aproape permanent, nu este interesat nici măcar de supt, regurgitează frecvent. Semnele sunt uneori ameliorate de cantitatea mare de hormoni tiroidieni din laptele mamei, însă boala necesită tratament de specialitate pentru ca bebelușul să se dezvolte normal.

"Hipotiroidismul se numără printre cele mai grave afecțiuni pe care atât endocrinologii, cât și pediatrii o întâlnesc la bebeluși. Părinții trebuie să știe că legea spune că fiecare copil trebuie testat încă din primele zile după naștere, test care identifică toate aceste tulburări endocrine. Astfel, hipotiroidismul congenital ar putea fi prevenit prin screening la nivel național. Orice întârziere a tratamentului îl va costa scump pe copil, mai ales în ceea ce privește gradul de dezvoltare al inteligenței. În cadrul Spitalului Județean Constanța, se pot efectua astfel de teste, astfel că părinții pot cere ca, după naștere, să li se efectueze copiilor acest test. Dacă nu se introduce rapid un tratament adecvat cu hormoni tiroidieni, dezvoltarea cerebrală este pusă serios în pericol. După vârsta de 2 ani, de regulă, creierul nu mai poate fi recuperat", a explicat dr. Eduard Circo, medic primar endocrinolog. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 07 Octombrie 2015
Stire din Sănătate : Târg de sănătate, la Constanța
Pagina a fost generata in 1.197 secunde