Vremea schimbătoare ne dureri de cap. Soluții pentru meteo-dependenți

397
1
Vremea schimbătoare ne dureri de cap. Soluții pentru meteo-dependenți - vremeaschimbatoare-1444150848.jpg
Trecerea bruscă de la zile extrem de friguroase, la zile călduroase și invers poate duce la diferite afecțiuni, cum ar fi insuportabilele migrene. Potrivit specialiștilor, schimbările bruște de temperatură reprezintă un adevărat șoc pentru organism, sistemul imunitar este afectat, iar migrenele se înrăutățesc.

"Schimbarea bruscă a condițiilor meteorologice, trecerea de la cald la frig sau de la frig la cald duce la dilatarea și comprimarea vaselor de sânge de la nivelul creierului, factorii declanșatori ai durerilor de cap. În plus, cele mai multe cazuri de migrenă sunt determinate de vremea rece și umedă sau schimbările de temperatură, deoarece presiunea scăzută apasă pe sinusuri.

Simptomele migrenei pot varia de la caz la caz, deseori fiind precedate de anumite semne prevestitoare. Migrena se poate manifesta printr-o durere pulsatilă sau surdă într-o singură parte a capului sau în ambele părți. Totodată, persoanele afectate pot prezenta vărsături, greață, sensibilitate la lumină, sunete sau mirosuri, oboseală, confuzie și anxietate. Cei care suferă de migrene au o sensibilitate aparte la atingerea scalpului și senzația de mâini și picioare reci.

De menționat faptul că tratamentul inițial al migrenei depinde de severitatea simptomelor și de frecvența episoadelor migrenoase, iar dacă această durere persistă, este recomandată o examinare riguroasă la medicul specialist", explică dr. Mirela Stângaciu, medic de familie. 

Pagina a fost generata in 0.994 secunde