Ce boli se agravează din cauza caniculei

547
Ce boli se agravează din cauza caniculei - boliagravatedecaldura-1311000786.jpg
Expunerea corpului la temperaturi ridicate reprezintă o agresiune asupra organismului nostru. Aceasta poate înrăutăți anumite afecțiuni existente deja. Creșterea temperaturii corpului și pierderea abundentă de apă din organism, determinate de căldura excesivă, produc o serie de dezechilibre.

Bolile de inimă, diabetul, cir-culația sanguină precară, dar și afecțiuni neurologice, toate se pot agrava atunci când organismul este nevoit să suporte temperaturi ridicate, cum ar fi canicula de zilele acestea. Tocmai de aceea medicii specialiști îi avertizează pe cei care se știu bolnavi să se protejeze împotriva căldurii excesive, să stea la umbră și la răcoare.

Varicele, accentuate

Căldura verii favorizează apariția varicelor cu hemoragie, a tromboflebitei, ulcerului de gambă, dermatitei pigmentale, celulitei scleroase. De asemenea, sunt resimțite mai acut simptomele varicelor, cum ar fi senzația de arsură la nivelul picioarelor și de gambe grele.

Vara, din cauza temperaturii crescute, se produce o vasodilatație periferică, în cazul varicelor ducând la accentuarea stazei venoase (stagnarea sângelui în vene).

Atenție cu inima!

Vasele capilare se dilată la temperaturi ridicate, iar viteza sângelui este mai mare, drept pentru care presiunea asupra inimii crește. Această suprasolicitare a inimii este resimțită cel mai acut de către persoanele cu afecțiuni cardiovasculare. De aceea, pentru a evita problemele este bine să se consume multe fructe și legume. Ele asigură necesarul de potasiu, foarte important pentru buna funcționare a inimii.

Dietă strict pentru diabetici

Respectarea strictă a dietei și a tratamentului obișnuit este foarte importantă pentru cei care suferă de diabet. Dacă bolnavul nu consumă suficiente lichide, poate surveni repede deshidratarea. De asemenea, cei cu diabet trebuie să își protejeze și ochii, pentru a preveni retinopatia diabetică, ce poate duce la pierderea vederii.

Fără plimbări prin soare

De asemenea, căldura poate agrava unele simptome ale sclerozei multiple, precum slăbi-ciunea musculară. Scleroza multiplă este o afecțiune neurologică, care afectează creierul și măduva spinării.

Medicii recomandă ca per-soanele cu afecțiuni cardiovasculare (hipertensiune, cardiopatie, probleme de circulație venoasă) și cele cu diabet să evite deplasarea în zilele caniculare și să bea cât mai multe lichide.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 15 Iulie 2011
Stire din Diverse : Cum să vă feriți de caniculă
Pagina a fost generata in 0.3844 secunde