Ce conține noua listă de medicamente compensate

171
Ce conține noua listă de medicamente compensate - medicamentefoto1-1387724544.jpg

Articole recomandate

Cele mai multe medicamente incluse pe noua listă de compensate, care ar putea intra în vigoare odată cu pachetul serviciilor de bază - probabil la 1 martie, potrivit lui Eugen Nicolăescu -, sunt pentru cancer, diabet, boli reumatice, prevenirea accidentelor vasculare și hepatite virale.


Eugen Nicolăescu a mai spus, pe de altă parte, că luni va fi postat pe site-ul ministerului, la secțiunea transparență decizională, proiectul de hotărâre de guvern privind actualizarea listei medicamentelor compensate, după care procedura legată de aceasta va continua, completează realitatea.net.


Potrivit MS, cele mai multe molecule și indicații terapeutice de pe noua listă sunt pentru cancer (inclusiv leucemii), diabet, boli reumatice, prevenirea accidentelor vasculare (anticoagulante) și hepatite virale.


De asemenea, lista conține, printre altele, medicamente pentru insuficiență cardiacă cronică, boli rare, Parkinson, epilepsie, osteoporoză, tratamente post-transplant (în cazul respingerii grefei) și episoade depresive majore.
Ministrul Sănătății a explicat că la realizarea listei a fost utilizată, pentru prima dată, o procedură complexă, europeană, cu multe "filtre".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0555 secunde