Ce este de făcut, dacă rinichii nu mai funcționează

1708
Ce este de făcut, dacă rinichii  nu mai funcționează - rinichi-1470573758.jpg

Articole de la același autor

Când rinichii nu mai funcționează, aceștia nu mai pot efectua niciuna din funcțiile importante. Specialiștii ne avertizează că în această situație, apa corporală în exces și reziduurile încep să se acumuleze în sânge. Din cauza acumulării de apă și reziduuri și din cauza scăderii producției de anumiți hormoni, persoanele afectate încep să se simtă rău, deoarece apar complicații: anemie, tulburări minerale și osoase, agravarea unei hipertensiuni preexistente, oboseală etc. Există însă diverse opțiuni de terapie de substituție renală care preiau funcția rinichilor.

"Prin boală renală cronică (BCR) se înțelege că rinichii nu mai funcționează suficient de bine pentru a rămâne sănătoși. Acest proces se desfășoară pe o perioadă de luni sau ani. Procesul este ireversibil, însă, diagnosticat la timp, cu un tratament corect și anumite schimbări în stilul de viață, acesta poate fi încetinit sau chiar oprit, prin controlul cauzelor determinante. În timpul stadiilor incipiente ale BCR, medicul încearcă să încetinească progresia bolii renale și apariția anumitor simptome, prin dietă și medicație. Totuși, în timp, pacienții au nevoie de un tratament care să înlocuiască funcția renală pierdută", explică dr. Gianina Șotilă, specialist nefrolog.

Potrivit specialistului, există trei opțiuni diferite de tratament pentru înlocuirea parțială sau totală a funcției renale: transplantul renal, dializa peritoneală și hemodializa. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5107 secunde