Ce medicamente vor fi compensate din noiembrie

96

Articole de la același autor

Anumite medicamente precum tonicele vasculare sau cele pentru afecțiuni neurologice ar putea intra, începând din noiembrie, în lista celor 15 medicamente compensate cu 20%. Deși acestea nu fac parte din categoria celor care sunt esențiale pentru salvarea vieților pacienților, reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (ANMDM) susțin că sunt extrem de eficiente în terapia bolilor neuro-vasculare. 


"Am ajuns la concluzia că, deși nu fac parte din categoria medicamentelor care salvează vieți, acestea își mai găsesc un rol în terapeutica românească și, în concluzie, am gândit o variantă de a avea un nou palier de compensare de 20%. 


Sunt anumite tonice vasculare, anumite medi-camente care sunt folosite în afecțiuni venoase la care rezultatele nu sunt extraordinare, dar care, totuși, își găsesc un beneficiu terapeutic", a afirmat Marius Savu, președintele Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale. 


Pe de altă parte, acesta susține că ministerul Sănătății ar putea impune un nou mod de prescriere a medicamentelor care să urmărească pacientul de la diagnosticare. În acest fel, medicul va putea prescrie medicamentul cel mai potrivit, funcție de evoluția bolnavului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5826 secunde