De ce vrea dr. Vlad Tica paciente mai bine informate

762
De ce vrea dr. Vlad Tica paciente mai bine informate - drvladticagf6-1412795441.jpg

Articole de la același autor

Peste 250 de specialiști în dermato-venerologie, ginecologie și chirurgie plastică s-au reunit la București într-un simpozion organizat de Societatea Română de Dermatologie și Societatea Română de Ultrasonografie Obstetrică și Ginecologie. 


Au fost dezbătute cele mai recente recomandări internaționale legate de noile metode de tratament ale unor afecțiuni cu o rată de recidivă foarte mare precum acnea, infecțiile vaginale sau cicatricele. 


În cadrul simpozionului au mai fost abordate teme precum anemia și infecțiile vaginale în sarcină și care sunt riscurile acestora asupra fătului.


La eveniment a participat și dr. Vlad Tica, medic primar obstetrică-ginecologie, șeful secției de profil din Spitalul Județean Constanța. Acesta este de părere că, "pe de o parte pacientele informate reprezintă un partener mai bun de discuție, iar pe de altă parte, ele vin cu idei incorecte - și este mai greu să reiei o întreagă argumentație, în special în acest timp al vitezei. 


Mai este problema alocării resurselor - pacientele vin deseori cu ideea că ceea ce este posibil pe internet (chiar dacă real, în unele situații) este posibil și în situația concretă a alocării resurselor de care dispune medicul respectiv, iar o soluție la aceste provocări ar putea fi reprezentată de finanțarea sistemului sanitar, astfel încât să poată fi alocat un timp mai mult fiecărui pacient", a precizat dr. Vlad Tica.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 27 August 2014
Stire din Fun : Cu blonda la ginecolog
Marţi, 21 Ianuarie 2014
Stire din Fun : În vizită la ginecolog
Pagina a fost generata in 1.7676 secunde