Ce nu știați despre uleiurile naturale

214
Utilizate la salate, la gătit sau pur și simplu pentru îngrijirea personală, uleiurile naturale sunt la mare căutare. Cel mai cunoscut și mai utilizat este uleiul de măsline, însă trebuie să știți că există și alte alternative care au tot atâtea beneficii pentru sănătate. De pildă, uleiul din sâmburi de struguri este bogat în antioxidanți, acizi grași și vitamina E. Acesta este ideal pentru salate, dar și pentru gătit, deoarece nu își pierde calitățile nutriționale la temperaturi ridicate. Un alt exemplu mai puțin cunoscut este uleiul de cocos, care poate fi folosit mai ales la preparatele dulci, în locul margarinei sau untului, având un gust delicat de vanilie. Datorită grăsimilor benefice, uleiul de cocos îmbunătățește sănătatea cardiovasculară și previne îmbă-trânirea prematură a pielii. Cunos-cut sub denumirea de "pară aliga-tor" datorită formei sale, fructul de avocado este un alt aliat al sănătății. Uleiul de avocado este slab în grăsimi pentru că este obținut prin procesarea pulpei de fruct și nu a sâmburilor. Pe lângă faptul că poate fi utilizat în asor-tarea diverselor preparate, bene-ficiile majore sunt recunoscute în cosmetică, regenerând părul și calmând pielea iritată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1564 secunde