Ce probleme de sănătate declanşează durerile în partea dreaptă

440
Ce probleme de sănătate declanşează durerile în partea dreaptă - dureriinparteadreapta2-1638117134.jpg

Articole de la același autor

Durerea în partea dreaptă poate apărea din mai multe motive. Medicii afirmă că aceasta poate avea numeroase cauze. De exemplu, puteți avea o problemă la rinichi, apendice sau pancreas, însă poate fi vorba și de afecțiuni osoase la nivelul coastelor și al șoldurilor. Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să mergeți la doctor pentru a afla dacă suferiți de o afecțiune severă. Potrivit dr. Violeta Vișan, durerea în partea dreaptă este un simptom investigat în regim de urgență. Aceasta poate fi însoțită și de alte manifestări, precum: amețeală, vărsături, constipație, diaree, lipsa poftei de mâncare, febră.

„Uneori, fracturile osoase sunt printre principalele cauze ale durerii în partea dreaptă localizate în zona coastelor. Leziunile din această regiune a corpului sunt foarte dureroase, astfel încât bolnavilor le este foarte greu să respire. Apoi, pneumonia este o cauză mai puțin frecventă. În aceste cazuri, durerea este acută și se intensifică atunci când respiraţi adânc sau tușiţi. Totodată, pneumonia poate cauza și alte simptome, cum ar fi: tuse, mucus de culoarea galbenă, febră, frisoane și dificultăți respiratorii. Una dintre posibilele cauze ale durerii în partea dreaptă o constituie afecțiunile vezicii biliare, cum ar fi calculii biliari. Pacienții cu această problemă acuză simptome precum: nuanță gălbuie a pielii, febră și durere în partea dreaptă sus sau în centrul abdomenului. Alteori, durerile în partea dreaptă sunt cauzate de indigestie sau constipație”, a explicat medicul.

De asemenea, apendicita, care este inflamația apendicelui, reprezintă o altă cauză a durerii din partea dreaptă jos a abdomenului. Aceasta poate afecta persoane de toate vârstele. Primul simptom este o durere în zona de jos sau de sus a abdomenului care se mută apoi în partea dreaptă inferioară. Pe de altă parte, infecțiile la vezică sau în oricare altă parte a tractului urinar se pot extinde în zona rinichilor, provocând inflamații și durere, pe aceeaşi parte a corpului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9131 secunde